Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

A strălucit pe scene din România șu Germania. Ia lecții de canto, dar urmează și cursuri de pian și chitară, compune melodii, în prezent lucrând la primul lui album, cu piese compuse exclusiv de el, pe care îl va lansa în această vară.

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

 Eric Crăcană  

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.

Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală la nivel național și internațional, iar anul 2023 a fost unul remarcabil pentru el, din punct de vedere muzical.

A început anul obținând Premiul I la concursul Golden Voices, organizat de IFLC România și calificarea, ca reprezentant al României la Festivalul ”Colors of Voices'' din Germania, organizat de IFLC International. În Germania a obținut Premiul II, Romania fiind astfel pe podiumul învingătorilor.

Eric a participat apoi la renumitul festival ”Mărțișor Dorohoian'', obținând Premiul I, continuând cu Trofeul marelui concurs ”Floricele de mai'' Călărași.

În Germania a fost selectat să participe la punerea în scenă a musicalului The Most Beautiful Story, la Frankfurt. De asemenea, a fost selectat să participe la turneul desfășurat de IFLC International în SUA și Canada în toamna lui 2023. În august 2023 a obținut Marele Trofeu Muzică Ușoară, la festivalul Capitala Muzicală, Sibiu. În luna noiembrie a participat la spectacolul organizat de IFLC la București și s-a bucurat de apreciere. În luna mai a acestui an a fost selectat din nou să participe la turneul IFLC din Germania și Franța. Alte premii importante obținute de Eric sunt: marele câștigător al Concursului Mihai Trăistariu caută o Vedetă, în anul 2022, fiind invitat de marele cântăreț să înregistreze câteva piese în duet și să participe la câteva emisiuni televizate la Pro TV, Antena 1, Prima TV, Etno TV; Trofeul festivalului ”Singing and Living”, Trofeul festivalului ”Inocență de copil'', Trofeul festivalului ”Cheia Sol-Music for All” și multe alte premii.

Eric se pregătește la Cheia Sol, unde ia lecții de canto. El urmează, de asemenea, cursuri de pian și chitară, compune melodii, în prezent lucrând la primul lui album, cu piese compuse exclusiv de el, pe care îl va lansa în această vară.

Gala TOP CHILD & YOUNG PERFORMANCE 2024 va avea loc pe 11 mai 2024.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
29

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
25

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
30

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...