Ultramaratonistul botoșănean Iulian Rotariu a ieșit pe locul II în competiția „Nomad Senegal 2024”: „A fost un chin frumos”

Botoșăneanul a fost desemnat de șase ori campion la ultramaratoanele desfășurate în condiții extreme.

Ultramaratonistul botoșănean Iulian Rotariu a ieșit pe locul II în competiția „Nomad Senegal 2024”: „A fost un chin frumos”

Ultramaratonistul Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în competiţia '„Nomad Senegal 2024'', care s-a desfăşurat în perioada 20 - 24 ianuarie.

La competiţia, organizată de Canal Aventure, au participat 20 de concurenţi, dintre care cinci femei. Ultramaratonul s-a desfăşurat pe un traseu de 200 de kilometri, care trebuia parcurs în cinci etape.

Fostul pompier din Botoşani, trecut în 2023 în rezervă, a terminat al doilea, în spatele francezului Bernard Dufour. Iulian Rotariu a parcurs cei 200 de kilometri ai cursei în 21 de ore, 20 de minute şi 15 secunde, în timp ce concurentul francez a avut un timp de 19 ore, patru minute şi cinci secunde, scrie AGERPRES.

A fost foarte, foarte cald. Erau 40 de grade zilnic, iar noaptea erau 30 de grade. Am dormit pe nisip şi cu vânt din toate direcţiile, care răsturna cortul. Au fost cinci nopţi nedormite pentru mine, umiditate de la Oceanul Atlantic, pădure arsă, mal din mangrove... A fost un chin frumos'', a declarat Iulian Rotariu.

Botoşăneanul a fost desemnat de şase ori campion la ultramaratoanele desfăşurate în condiţii extreme. Ultima competiţie câştigată este Ultra Norway, adjudecată în vara anului 2022.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
84

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
87

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
248

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...