Troița Martirilor din cadrul Penitenciarului Botoșani va fi sfințită de către ÎPS Teofan și un sobor de preoți

Troița Martirilor din cadrul Penitenciarului Botoșani va fi sfințită de către ÎPS Teofan și un sobor de preoți

 

Duminică, 5 mai, Troița Martirilor din Penitenciarul Botoșani va fi sfințită de către Înaltpreasfințitul părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și distinși oaspeți.

Aceasta a fost ridicată în memoria celor ce au suferit în închisoare la Botoșani, în perioada 1952 – 1964, pentru idealuri de dreptate, adevăr și credință.

Evenimentul va avea loc în curtea exterioară a unității, începând cu ora 15:00 și vor participa foști directori care au condus această unitate în ultimii 30 de ani, reputați profesori specialiști în istorie, care vor susține alocuțiuni, precum și angajați ai așezământului de detenție.                 

Fiind o manifestare ce se desfășoară în afara spațiului de deținere, accesul este liber tuturor persoanelor interesate să participe la eveniment.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

astăzi, 20:00
318

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
338

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
264

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...