Trofee impresionante pentru mici artiști din Botoșani, la Festivalul Internațional „Volare” (foto)

Trofee impresionante pentru mici artiști din Botoșani, la Festivalul Internațional „Volare” (foto)

În perioada26-29 august a.c., la Piatra-Neamț, a avut loc cea de a XI-a ediție a Festivalului Internațional pentru copiii și adolescenți „Volare”, organizat de Asociația Culturala STAR și autoritățile locale din Piatra-Neamț.

„Acest festival a reușit să realizeze, în această perioadă greu încercată, ceea ce nu au reușit instituții publice de cultură din întreaga tară- cel mai frumos Festival de Muzică pentru copii. O scena mare, echipată cu sunet de înaltă performanță, ecran led, prezentatori , transmisiune in direct pe Radio Iași, juriu internațional cu oameni imparțiali și profesioniști, concurenți numeroși și foarte valoroși, reguli de distanțare fizică, toate aceste aspecte ne demonstrează că totul va fi bine!”, transmite Oana Pușcașu, coordonatoarea micilor artiști.

Botoșani a fost reprezentat de un grup de copii talentați, „care au adus întotdeauna mândrie urbei noastre”, mai spune profesoara.

Juriul a fost format din Olimpia Urs, conferențiar universitar canto clasic, consilier superior la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național/Artele Spectacolului, George Vanvu, producător Radio Iași, Vasile Chișiu, bariton la Opera Națională din București, soprana Egle Bagdonaviciute-Chișiu (Lituania), Claire McCartin (Malta), Oleg. Malyk (Ucraina) si Adtiana Marchese (Italia).

Astfel, Ștefania Cîrligeanu a obținut premiul al III-lea la categoria de vârstă 9 ani, Mara Penciuc s-a clasat pe locul II la aceeași categorie de vârstă, iar micuța Eliza Chiru a câștigat premiul I la categoria de vârstă 7-8 ani.

Luca Lazăr, de 10 ani, a fost foarte apreciat și a reușit să obțină trofeul categoriei de 10 ani, unde au fost 12 concurenți, iar interpretarea lui i-a adus și doua invitații de participare la doua competiții internaționale, fiind selectați numai trei copii din întreg concursul pentru aceste invitații.

O adevărată mândrie pentru Botoșani a fost Măriuca Stan Muraru, de nouă ani, care a participat la mai multe secțiuni ale Festivalului și a reușit să impresioneze prin momentele ei muzicale.

„Astfel, Măriuca a câștigat Trofeul Mini Star, un singur trofeu acordat pentru toate categoriile mici de vârstă, trofeul secțiunii de Creație și premiul I la categoria „Totul va fi bine”, o secțiune special creată pentru a transmite un mesaj pozitiv tuturor celor care sunt eroi în această perioadă - cadre medicale”, mai arată Oana Pușcașu.

La secțiunea Creație, Măriuca Stan Muraru a interpretat în primă audiție melodia „Zbor”, compusă special pentru ea de profesoara fetiței, Oana Pușcașu și lansată pe canalul de YouTube Cheia Sol  vineri, imediat după interpretarea în concurs. Melodia a reușit să adune, în doar două zile, aproape 1700 de vizualizări.

„Premiile aduse acasă de micii artiști din grupul Cheia Sol sunt foarte importante pentru orașul nostru si pentru evoluția micuților, astfel încât noi ii felicităm și ne mândrim cu ei!”, subliniază coordonatoarea.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
13

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
35

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...