Tazada, cățelușa vedetă a Poliţiei de Frontieră din Botoşani

Tazada este căţeluşa labrador specializată în depistarea substanţelor interzise, cunoscută ca parteneră de încredere a colegilor din Punctul de Trecere a Frontierei din Rădăuţi Prut, informează reprezentanții S.T.P.F. Botoșani.

Ea este unul dintre câinii poliţişti care desfăşoară misiuni la graniţa de nord a ţării. De-a lungul timpului a găsit stupefiante, a fost în misiuni internaţionale, a adus un zâmbet pe chipurile copiilor la activităţile organizate de poliţiştii de frontieră pentru copii.

În plus, Tazada a adus un zâmbet şi pe chipurile mamelor cu copii în braţe ce au trecut frontiera prin PTF Rădăuţi Prut, în fuga lor din calea războiului.

Tazada este unul dintre poliţiştii de nădejde de la graniţa cu Republica Moldova. Are 5 ani şi 6 luni şi este specializată în descoperirea de stupefiante. Iar de când a devenit câine poliţist, nu a dat niciodată greş.

Tazada a crescut de mică în familia agentului şef Sebastian Burighean. Este membru al familiei cu drepturi depline. Este o mică vedetă la nivelul Poliţiei de Frontieră Botoşani, ştie să îndeplinească întocmai cererile conductorului, iar pe lângă aptitudinile de poliţist cunoaşte şi „giumbuşlucuri” ceea ce o face atât de iubită.

„Ea este ca şi copilul meu. Am crescut-o de mică, am învăţat împreună tot ce ştie. Am fost împreună în misiuni internaţionale, ultima în Albania. Deşi lucrăm la PTF Rădăuţi Prut, faima ei a făcut să fie solicitată şi în misiuni în alte puncte de trecere. E partenera mea în misiuni, dar petrec mult timp cu ea şi în afara serviciului. Ne antrenăm zilnic mai multe ore, are timp de joacă şi facem împreună şi serviciul de 12 ore. Nu m-a trădat niciodată. De fapt, câinii sunt nişte parteneri minunaţi, nu te trădează niciodată şi fac ceea ce pentru om este realmente imposibil”, spune despre Tazada partenerul ei, Sebastian Burighean.   

În cei aproape 6 ani de când formează o echipă, cei doi au fost mereu de nota 10. Dovadă stă carnetul de note al căţeluşei cu 10 pe linie: Căutarea în vehicule - 10, căutarea în încăperi - 10, căutarea în colete - 10. Media generală - 10.

Tazada şi-a dovedit din plin abilităţile de câine poliţist, partener de încredere şi izvor de zâmbete pentru toţi cei cu care a interacţionat de-a lungul anilor. Singurii care nu au fost încântaţi de prezenţa ei la frontieră au fost cei certaţi cu legea, pe care Tazada i-a mirosit instant. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bărbat băgat în arestul IPJ, după ce a refuzat să fie testat cu etilotestul și prelevarea de mostre de sânge

astăzi, 12:23
33

La data de 14 august 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 din Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 38 de ani, cercetat sub ...

Razii ale polițiștilor pe străzile din județ. Au fost aplicate sancțiuni de zeci de mii de lei

astăzi, 12:11
45

În cursul zilei de duminică, polițiștii botoșăneni au acționat în județul Botoșani pentru prevenirea, descurajarea și combaterea oricăror evenimente negative, fiind asigurate mă...

Sute de oameni, adunați în credință la hramul Mănăstirii Zosin (video)

astăzi, 11:47
119

Astăzi, 15 august, sute de credincioși au ajuns la Mănăstirea Zosin, din județul Botoșani, pentru a celebra hramul lăcașului de cult. Mănăstirea poartă numele sărbătorii „Adormir...