Activități prilejuite de Ziua Drapelului Național

Activități prilejuite de Ziua Drapelului Național

Întreaga activitate organizată cu prilejul Zilei Drapelului Național va debuta în această seară, de la ora 20:00, cu ceremonia de coborâre a Drapelului României de pe catarg, ce va avea loc în Piața Tricolorului, în prezența comandantului Gărzii de Onoare și a unui militar din Garnizoana Botoșani.

Duminică, 26 iunie, începând cu ora 11:00, preotul militar al garnizoanei va oficia, la Capela Militară, slujba de sfințire a Drapelului României care urmează a fi arborat în Piața Tricolorului.

Ceremonialul militar dedicat sărbătoririi Zilei Drapelului Național va începe la ora 11:30, după sosirea oficialităților și se va încheia la ora 12:10 cu defilarea detașamentului de onoare, compus din plutoane de militari aparținând U.M.01251 Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani, împreună cu Drapelele de Luptă ale fiecărei unități.

Pe timpul desfășurării manifestărilor, polițiștii rutieri vor dispune restricționarea și coordonarea traficului rutier în zona Pieței Tricolorului, în vederea blocării circulației pe timpul desfășurării ceremonialului, precum și asigurarea traseului oficialităților pe itinerariul Prefectură - Piața Tricolorului, împreună cu efective de jandarmi.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va dispune măsurile legale pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în Piața Tricolorului, pentru prevenirea unor fapte antisociale de natură penală și contravențională, iar pompierii vor asigura intervenția în cazul producerii unor situații de urgență.

Având în vedere restricționarea circulației pe durata desfășurării ceremonialului, recomandăm conducătorilor auto să evite zona Pieței Tricolorului, alegând alte trasee de deplasare.

De asemenea, se recomandă participanților la această manifestare publică să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine și să solicite sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite, care ar putea tulbura buna desfășurare a ceremonialului militar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medic nou pe Secția de Endocrinologie, venit prin transfer de la Dorohoi (video)

Miercuri, 5 Octombrie 2022
452

Ilinka Grozavu completează echipa de cadre medicale de pe Secția de Endocrinologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.După cum conducerea unității sanitare a informa...

Atelier creativ de împletituri din sfoară la Muzeul de Etnografie

Miercuri, 5 Octombrie 2022
59

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează pe 7 octombrie, atelierul creativ de împletituri din sfoară, la Muzeul de Etnografie din m...

Peste 5.000 de botoșăneni suferă de osteoporoză, iar numărul este în creștere. Medic: „Osteoporoza este o boală mută, iar pacientul află abia după ce se fracturează” (video)

Miercuri, 5 Octombrie 2022
213

Osteoporoza este o boală mută, asimptomatică, silențioasă, care este una dintre cele mai comune boli osoase și reprezintă o problemă de sănătate publică, spun cadrele medicale de pe Secția...