Activități prilejuite de Ziua Drapelului Național

Activități prilejuite de Ziua Drapelului Național

Întreaga activitate organizată cu prilejul Zilei Drapelului Național va debuta în această seară, de la ora 20:00, cu ceremonia de coborâre a Drapelului României de pe catarg, ce va avea loc în Piața Tricolorului, în prezența comandantului Gărzii de Onoare și a unui militar din Garnizoana Botoșani.

Duminică, 26 iunie, începând cu ora 11:00, preotul militar al garnizoanei va oficia, la Capela Militară, slujba de sfințire a Drapelului României care urmează a fi arborat în Piața Tricolorului.

Ceremonialul militar dedicat sărbătoririi Zilei Drapelului Național va începe la ora 11:30, după sosirea oficialităților și se va încheia la ora 12:10 cu defilarea detașamentului de onoare, compus din plutoane de militari aparținând U.M.01251 Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani, împreună cu Drapelele de Luptă ale fiecărei unități.

Pe timpul desfășurării manifestărilor, polițiștii rutieri vor dispune restricționarea și coordonarea traficului rutier în zona Pieței Tricolorului, în vederea blocării circulației pe timpul desfășurării ceremonialului, precum și asigurarea traseului oficialităților pe itinerariul Prefectură - Piața Tricolorului, împreună cu efective de jandarmi.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va dispune măsurile legale pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în Piața Tricolorului, pentru prevenirea unor fapte antisociale de natură penală și contravențională, iar pompierii vor asigura intervenția în cazul producerii unor situații de urgență.

Având în vedere restricționarea circulației pe durata desfășurării ceremonialului, recomandăm conducătorilor auto să evite zona Pieței Tricolorului, alegând alte trasee de deplasare.

De asemenea, se recomandă participanților la această manifestare publică să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine și să solicite sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite, care ar putea tulbura buna desfășurare a ceremonialului militar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
253

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
508

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
519

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...