Sute de persoane au participat la ceremoniile Zilei Naționale (video și fotogalerie)

Sute de persoane au participat la ceremoniile Zilei Naționale (video și fotogalerie)

Sute de persoane au luat parte la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României, desfășurate, miercuri, în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

Manifestațiile au debutat cu salutul drapelelor de luptă de către prefectul județului, Dan Nechifor, și comandantul Garnizoanei Militare, Ovidiu Damian, pe fondul „Marșului de întâmpinare”. A urmat un moment deosebit prilejuit de intonarea imnului de către Loredana Călin, Alina Huțu, Petronela Rusu, Elena Mândrescu și patru instrumentiști din cadrul Ansamblului Folcloric „Rapsozii Botoșanilor”. Activitatea festivă a fost binecuvântată de un sobor de preoți și diaconi, luând sfârșit cu alocuțiunile oficialităților locale și depunerile de coroane.

Au participat circa 90 de militari din cadrul Unităților 10251 și 01189, al Inspectoratului Județean de Jandarmi și al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, cu respectarea măsurilor de distanțare și protecție impuse în actualul context epidemiologic, Centrul Istoric a găzduit peste 400 de oameni, majoritatea purtând tricolorul sau alte elemente simbolice.

 

 

 

 

 





















 

 

Spune-ne opinia ta