Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

Obștea mănăstirii a fost în sărbătoare la aniversarea zilei de naștere a păstorului lor de suflet, starețul și duhovnicul lor și al multor credincioși din zonă.

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae.

”La acest moment aniversar, ne aducem aminte de cuvintele Apostolului neamurilor, „Bucurați-vă cu cei ce se bucură!”, ne alăturăm și noi bucuriei urându-vă ani mulți cu sănătate, viață îndelungată, spor în credință și în fapte bune, să aveți putere în „slujirea” cu timp și fără timp și înțelepciunea de a fi în corabia Bisericii noastre către Împărăția cea veșnică, iar Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina să vă ocrotească! Cu aceste gânduri, vă rugăm să acceptaţi, expresia celei mai înalte consideraţii. Întru mulți ani Preacuvioase Părinte, Calinic!”, a fost mesajul transmis de Casa Nicolae.

Mănăstirea Coșula cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” este o mănăstire de călugări, ctitorită de marele vistiernic Mateiaş în anul: 1535. Obștea mănăstirii este formată din 6 viețuitori, stareţ fiind Arhim. Calinic Chirvase.

Astăzi sunt așteptate alte momente emoționante, întrucât are loc sfințirea Casei Nicolae de catre Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul.





 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

4 octombrie pe Știri Botoșani. Revoltă la Vorona, proces cu ușile închise la Tribunal, o botoșăneancă impresionează la Vocea României!

astăzi, 07:45

4 octombrie 2008 Voronenii au blocat trecerea masinilor de mare tonaj Voronenii au iesit astazi in strada, dupa cum au promis! Locuitorii Voronei au blocat trecerea masinilor de trafic greu, sc...