România și Ucraina au sărbătorit cooperarea în siguranță, timp de o lună

România și Ucraina au sărbătorit cooperarea în siguranță, timp de o lună

 

În perioada 21 septembrie – 20 octombrie a.c. Programul Operațional Comun România Ucraina 2014-2020 a desfășurat campania de conștientizare ”Împreună, în siguranță”, prilejuită de Ziua Cooperării Europene, sărbătorită în fiecare an pe 21 septembrie.

Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 a marcat Ziua Cooperării Europene pe trei planuri: cooperare, digitalizare și siguranță. Timp de o lună, locuitorii din județele aflate la granița cu Ucraina au fost invitați într-o călătorie ”în siguranță” prin Tulcea, Botoșani, Suceava, Baia Mare și Satu Mare, cu mijloacele de transport în comun care au purtat mesajele campaniei. Pentru a asigura o călătorie în siguranță în autobuzele campaniei, în stațiile de autobuz de pe rutele pe care au circulat mijloacele de transport personalizate au fost distribuite pachete informative, alături de care s-au împărțit 1000 de măști de protecție de unică folosință.

Ziua Cooperării a fost prezentă în Ucraina în mediul online, printr-o campanie de promovare a colaborării şi a parteneriatelor transfrontaliere care generează rezultate și soluții pentru probleme comune ale ambelor țări. Astfel, au fost postate bannere electronice pe cele mai importante website-uri de știri sau cu profil economic, cu scopul de a aduce utilizatorii pe pagina web dedicată programului Romania Ucraina, www.ro-ua.net. Mai mult, aceștia au fost direcționați către pagina de Facebook a programului, ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020, care este permanent actualizată cu informații despre evoluția proiectelor finanțate.

De asemenea, Beneficiarii Programului România-Ucraina au marcat și ei Ziua Cooperării – ”Împreună, în siguranță” prin diverse evenimente și activități desfășurate atât în Romania, cât și în Ucraina. Dintre acestea amintim numeroasele webinarii internaționale, crearea unei rețele a beneficiarilor RO-UA implicați în proiecte de educație, acțiuni în aer liber pe teme de prevenție conduse de forțele de ordine implicate în program, expoziții de pictură, artă fotografică și desen, ”Luna europeană a cărții”, eveniment desfăşurat în Ucraina, expoziția ”Europa văzută prin ochii artiștilor ucraineni”, flashmob-uri sau competiții de ciclism.

Uniunea Europeană încurajează cooperarea cu statele partenere, alocând mai mult de 10 miliarde de euro pentru programele de cooperare în care regiuni aflate la frontieră lucrează împreună la provocări comune: adaptarea la climă, incluziunea socială, răspunsul la situații de urgență, migrația și nu numai. Acestea au contribuit la creșterea înțelegerii culturale și la depășirea disparităților economice din toate teritoriile. Iar acesta este un motiv bun pentru a sărbători.

2020 reprezintă un reper important în istoria programelor de cooperare finanțate de Uniunea Europeană, întrucât partenerii din toate statele participante la aceste programe sărbătoresc 30 de ani de cooperare #INTERREG.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Secretariatul Tehnic Comun, dna Anca GUTT, tel: 0040 751222311, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru granița România – Ucraina, Strada Bistriței 8A, clădirea DAE 1, etajul 1, 720274 Suceava, România, E-mail: info.ro-ua@brctsuceava.ro, Tel: +40 230 530 049; Fax: +40 230 530055.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Țeparul cu o mie de fețe”, alias „procuror DIICOT”, dorohoianul Sorin Alin Verincianu a încasat încă o condamnare

astăzi, 11:06
60

„Țeparul cu o mie de fețe”, alias „procurorul DIICOT”, Sorin Alin Verincianu, din Dorohoi, s-a mai ales cu o condamnare penală. Acesta a fost găsit vinovat de Judecătoria ...

Val de achitări în „dosarul robelor”. Pedeapsă cu suspendare pentru un jurist din Botoșani, acuzat de zeci de înșelăciuni

astăzi, 10:50
89

Lovitură de grație dată de un judecător de la Tribunalul Suceava în așa-numitul „dosar Bota”. Aproape toate persoanele trimise în judecată pentru că ar fi înșelat...

Din Anglia direct la penitenciar. Bărbat adus sub escortă în Botoșani în ziua în care s-a întors acasă

astăzi, 10:30
81

La finele lunii august, Poliţia din comuna suceveană Vicovu de Sus a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea din aceeași dată, emis de către Judecătoria Răd...