Revederea promoției 2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacobˮ din Dorohoi

Revederea promoției 2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacobˮ din Dorohoi

Absolvenții promoției 2008 - 2012 ai Seminarului din Dorohoi s-au reîntâlnit luni, 25 iulie 2022, după 10 ani de la finalizarea studiilor liceale. Întâlnirea a debutat în sala de festivități cu oficierea slujbei de Te Deum pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile acordate pe parcursul celor 10 ani care au trecut de la încheierea studiilor seminariale.

De asemenea, în cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii, profesorii și elevii seminarului care au trecut în veșnicie, părintele profesor Constantin Muha, directorul școlii la vremea aceea, și părintele profesor Vasile Cojocaru, scrie doxologia.ro.

Absolvenții, împreună cu familiile lor și însoțiți de cadrele didactice s-au deplasat spre sala de clasă unde au învățat, aici au răspuns prezent la strigarea catalogului și-au prezentat realizările din ultimii 10 ani, depănând amintiri din anii de seminar. Cadrele didactice au fost încântate de cele auzite și au adresat câteva cuvinte, felicitându-i că nu au uitat de acei frumoși ani.

Această promoție au avut-o ca dirigintă pe prof. Cristina Ionela Ignat, care a fost ca o mamă pentru fiecare elev, atât pe parcursul anilor de studiu, cât și după absolvirea seminarului. Dintre absolvenți, o parte slujesc Biserica ca profesori de religie și cântăreți bisericești, unii și-a ales o carieră în poliție sau jandarmerie, iar o altă parte au plecat în afara granițelor țării, toți oameni de nădejde atât pentru Biserică, cât și pentru patrie.

Părintele Director Constantin Muha a fost evocat de către absolvenți si profesori, fiecare amintindu-și cu drag de vocea sa cristalină, de chipul său blând și de sfatul părintesc. Părintele continuă să fie un model pentru fiecare absolvent, numele acestuia contopindu-se cu cel al seminarului.

Absolvenții au fost apoi la mormântul părintelui director unde s-a săvârșit un Trisaghion și a fost aprinsă o candelă. Spre seară, absolvenții au luat cina împreună cu profesorii lor. Revederea a fost plină de emoție, s-au împărtășit gânduri frumoase și planuri de viitor, aștepând cu nerăbdare următoarea reîntâlnire. Mulțumim Bunului Dumnezeu, tuturor celor care au făcut posibilă această revedere și cadrelor didactice participante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
115

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
32

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
70

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....