Revederea promoției 2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacobˮ din Dorohoi

Revederea promoției 2012 a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Iacobˮ din Dorohoi

Absolvenții promoției 2008 - 2012 ai Seminarului din Dorohoi s-au reîntâlnit luni, 25 iulie 2022, după 10 ani de la finalizarea studiilor liceale. Întâlnirea a debutat în sala de festivități cu oficierea slujbei de Te Deum pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate binefacerile acordate pe parcursul celor 10 ani care au trecut de la încheierea studiilor seminariale.

De asemenea, în cadrul slujbei au fost pomeniți ctitorii, profesorii și elevii seminarului care au trecut în veșnicie, părintele profesor Constantin Muha, directorul școlii la vremea aceea, și părintele profesor Vasile Cojocaru, scrie doxologia.ro.

Absolvenții, împreună cu familiile lor și însoțiți de cadrele didactice s-au deplasat spre sala de clasă unde au învățat, aici au răspuns prezent la strigarea catalogului și-au prezentat realizările din ultimii 10 ani, depănând amintiri din anii de seminar. Cadrele didactice au fost încântate de cele auzite și au adresat câteva cuvinte, felicitându-i că nu au uitat de acei frumoși ani.

Această promoție au avut-o ca dirigintă pe prof. Cristina Ionela Ignat, care a fost ca o mamă pentru fiecare elev, atât pe parcursul anilor de studiu, cât și după absolvirea seminarului. Dintre absolvenți, o parte slujesc Biserica ca profesori de religie și cântăreți bisericești, unii și-a ales o carieră în poliție sau jandarmerie, iar o altă parte au plecat în afara granițelor țării, toți oameni de nădejde atât pentru Biserică, cât și pentru patrie.

Părintele Director Constantin Muha a fost evocat de către absolvenți si profesori, fiecare amintindu-și cu drag de vocea sa cristalină, de chipul său blând și de sfatul părintesc. Părintele continuă să fie un model pentru fiecare absolvent, numele acestuia contopindu-se cu cel al seminarului.

Absolvenții au fost apoi la mormântul părintelui director unde s-a săvârșit un Trisaghion și a fost aprinsă o candelă. Spre seară, absolvenții au luat cina împreună cu profesorii lor. Revederea a fost plină de emoție, s-au împărtășit gânduri frumoase și planuri de viitor, aștepând cu nerăbdare următoarea reîntâlnire. Mulțumim Bunului Dumnezeu, tuturor celor care au făcut posibilă această revedere și cadrelor didactice participante.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
97

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
604

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
210

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...