Replică a Consiliului Local înființată de tineri cu spirit civic

Replică a Consiliului Local înființată de tineri cu spirit civic

23 de elevi din Botoșani au constituit un forum similar deliberativului local, în cadrul proiectului „Îmi pasă, mă implic!”. Aceștia au organizat, joi, prima ședință a Consiliului Local al Tinerilor Liceeni (CLTL), iar propunerile structurii vor fi înaintate autorității municipale.

Grupul este coordonat de către profesorul Mihaela Huncă, fost inspector școlar general. Proiectul, inițiat în luna mai, este finanțat de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport. Prima dezbatere a CLCT a avut loc în sala de ședințe a Primăriei, participând și viceprimarul Liviu Toma, în calitate de reprezentant al Consiliului Local.

„Practic, prin acest proiect, oferim tinerilor posibilitatea de a se implica activ în problemele comunității și a înțelege mecanismele legislative de soluționare şi de gestionare a acestora. Eu sunt convinsă că aleșii locali botoșăneni se vor uita cu atenție la dezbaterile Consiliului Local al Tinerilor Liceeni, mai ales că ideile copiilor sunt perfect realizabile, de multe ori lucruri simple, dar practice la care aleșii locali, adulți, nu s-au gândit. Proiectele pe care le va propune Consiliul Local al Tinerilor, de exemplu, pleacă de la înființarea unui teren de fotbal care va fi folosit gratuit de către copii, până la aplicarea de marcaje vizibile ale trecerilor de pietoni, montarea de camere de supraveghere video în proximitatea unităților de învățământ şi o mai bună organizare a colectării selective a deșeurilor. Propunerile de proiecte emise de acești tineri care se implică activ în viața comunității vor fi înaintate consilierilor locali”, a declarat Mihaela Huncă.

CLCT este format din reprezentanți ai fiecărui liceu din municipiul Botoșani. Elevii au fost instruiți vreme de câteva luni pentru a înțelege principalele reglementări administrative și procedurile birocratice.

 

Spune-ne opinia ta