Regal de datini și obiceiuri la Săveni, sute de cetățeni petrec Anul Nou în stradă (foto, video)

Formațiuni de căiuți, capre și urși i-au încântat pe săvineni cu urături și jocuri populare.

Regal de datini și obiceiuri la Săveni, sute de cetățeni petrec Anul Nou în stradă (foto, video)

Câteva sute de cetățeni ai orașului Săveni, dar și de prin împrejurimi, au ieșit în centrul orașului pentru a admira cetele de urători, formațiunile de căiuți, urși și capre.

De la ora 12:00, pe scena din fața Primăriei orașului Săveni a avut loc un regal de datini și teatru popular oferit de ansamblurile din localitate, dar și din împrejurimi.

Pe pietonalul din oraș formațiunile de căiuți, urși și capre au ținut o paradă și au făcut spectacol pentru a-i încânta pe cetățeni.

De asemenea, pe scenă au urcat Fetele din Botoșani pentru a-i încânta pe cetățeni cu muzică populară în ultima zi din an.

De la ora 22:00, oamenii se pot aduna în fața Primăriei unde le vor putea asculta pe interpretele de muzică populară Petronela Rusu și Alina Huțu, solistele Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”.

La miezul nopții va putea fi admirat un impresionant foc de artificii și tinerii se vor distra, în continuare, pe muzica noii generații.













 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

Joi, 9 Mai 2024
994

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

Joi, 9 Mai 2024
302

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1391

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...