Rareș Prisacariu, ambasador al culturii eminesciene în evenimente de prestigiu din Chișinău (fotogalerie)

Rareș Prisacariu, copilul renumit pentru pasiunea față de opera lui Mihai Eminescu, a fost în centrul atenției la două evenimente culturale deosebite desfășurate recent în capitala Republicii Moldova.

Rareș Prisacariu a marcat Ziua Limbii Române, pe 31 august, într-un cadru prestigios din Chișinău. Evenimentul a avut loc în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei și a fost organizat în colaborare cu Academia Română. Tânărul a avut onoarea să fie alături de mari personalități ale culturii din România și Republica Moldova, unde a susținut un discurs impresionant, subliniind importanța dragostei pentru limba maternă în rândul tinerilor.

„Sunt onorat pentru că am fost alături de mari personalități ale culturii din ambele țări și am prezentat cât de important este pentru noi, copiii, să fim o generație cu dragoste de limba maternă”, a spus Rareș Prisacariu.

În continuare, pe 1 septembrie 2023, a avut loc cea de-a 12-a ediție a Congresului Mondial al Eminescologilor, desfășurat la Centru Academic Internațional "Mihai Eminescu" din Chișinău. Rareș Prisacariu a fost invitat de către doamna Elena Dabija și a fost recunoscut pentru pasiunea și dedicarea sa față de operele lui Eminescu.

„Pe lângă discuțiile academice de înaltă clasă, am fost încântat să pot recita poezia <>, care împlinește 140 de ani de la publicare în acest an. Vocea mea va fi ascultată într-un audiobook al ediției de lux imprimată de Asociația Culturală <>, sub îndrumarea doamnei Lili Bobu”, a relatat Rareș Prisacariu.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, a fost inaugurată Aula „Eugen Simion”, un moment memorabil la care Rareș Prisacariu a avut privilegiul să participe, alături de prietenii săi de la Centrul Academic.

În final, tânărul eminescolog a descoperit și Complexul Turistic Costești, un loc de poveste unde natura și arta se împletesc într-un peisaj spectaculos. Rareș Prisacariu a ținut să transmită felicitări tuturor celor implicați în organizarea acestor evenimente și a mulțumit Republicii Moldova pentru momentele impresionante de cultură pe care le-a oferit.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 20 septembrie: Îi cinstim pe Sfinţii Mari Mucenici Eustație şi soţia sa, Teopista cu cei doi fii ai lor: Agapie şi Teopist

astăzi, 07:00

Sfântul Eustație a fost un vestit căpitan de oşti, pe vremea împăratului Traian (98-117). Înainte de a se boteza, numele său era Plachida, iar soţia lui se numea Tatiana. Merg&...

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...