Protestul HoReCa a avut ecou și la Botoșani. „Vrem să muncim”, a fost unul dintre mesajele transmise

Protestul HoReCa a avut ecou și la Botoșani. „Vrem să muncim”, a fost unul dintre mesajele transmise

Protestul pașnic anunțat încă de ieri de către reprezentanții Organizației Patronale HORA a avut ecou și la Botoșani. Programat pentru ziua de miercuri, în intervalul orar 17:00-18:00, protestul s-a manifestat prin suspendarea activității tuturor celor care activează în domeniul hotel-restaurant-cafenea (HoReCa).

La Botoșani, mai mulți agenți economici afectați de măsurile adoptate de Guvern s-au alăturat protestului, în semn de solidaritate. Aceștia  și-au întrerupt activitatea timp de o oră și au ieșit în fața locațiilor unde lucrează. 

Mihaela Stoiciuc Vasilică, cunoscută antreprenoare din Botoșani, care administrează un spațiu de joacă din Uvertura Mall, s-a alăturat protestului susținut în fața centrului comercial, la care au participat agenți economici, dar și salariați.

Deși puțini la număr, protestatarii au atras atenția asupra acestei situații, cu pancarte care transmiteau mesaje diverse: „ajutor azi, nu în 2021”, „vrem să muncim” sau „ajutor real, nu demagogie”.

Situații similar au existat în mai multe locații din Botoșani, unde angajații și partenerii au protestat față de felul în care guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul HoReCa.

HoReCa declară că înainte de criza economică provocată de pandemie existau 40.000 de societăți comerciale cu capital 100% românesc, cu o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro și aproximativ 400.000 de angajați, reprezentând 10%  din numărul total de angajați care activează în sectorul privat.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
19

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
31

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
40

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...