Protest inedit al polițiștilor în Piața Revoluției. Manifestanții s-au deghizat „ca hoții din Guvern” (video)

Protest inedit al polițiștilor în Piața Revoluției. Manifestanții s-au deghizat „ca hoții din Guvern” (video)

Protest inedit organizat, marți dimineață, în fața Palatului Administrativ din Botoșani. Zeci de sindicaliști din Poliție și-au manifestat nemulțumirile în stradă, înfruntând gerul, față de o serie de decizii ale Guvernului, într-o modalitate specială: cu mantie neagră și pălării pe care a fost lipit mesajul „Noaptea ca hoții”.

Manifestanții sunt membri ai Sindicatului „Diamant”, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, și ai Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră. Pichetarea Instituției Prefectului vine ca o continuare a exprimării nemulțumirilor vizavi de înghețarea salariilor în sistemul bugetar, acordarea unor sporuri de risc raportate la nivelul salarial din 2009, precum și lipsa remunerării orelor suplimentare de muncă, în contextul deficitului de personal.

Referitor la costumațiile cu care circa 20 de polițiști s-au îmbrăcat, reprezentanții formațiunilor spun că acestea ilustrează, pe de o parte, doliul față de corectitudinea cu care ar fi trebuit să fie tratați, iar pe de altă parte, lipsa consultării categoriilor afectate de deciziile Guvernului, anterior adoptării lor. Conform explicației oferite de către un alt participant, deghizarea are rolul de a aminti de „hoții din Guvern”.

În ultimele două săptămâni, este al treilea protest al formațiunilor din Poliție, desfășurat în Piața Revoluției.

„Aceasta este ultima zi de protest, după care așteptăm feedback. Dacă în continuare suntem ignorați, vom protesta din nou”, a spus un lider sindical.

De la ora 14:00, este anunțată și manifestarea unor angajați din sistemul Poliției din Penitenciar, care susțin aceleași revendicări.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Managerul Direcției de Statistică, diagnosticat cu Covid-19 după vaccinare

Vineri, 5 Martie 2021
822

Managerul Direcției Județene de Statistică din Botoșani, Valentin Popa, a diagnosticat cu virusul COVID-19, confirmă autoritățile sanitare.Potrivit cadrelor medicale, acesta prezenta simpto...

Nicio comună din județ nu se mai află în scenariu epidemiologic „roșu”

Vineri, 5 Martie 2021
597

Încă 52 de botoșăneni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Conform statisticii ins...

Sucevean închis în Botoșani pentru infracțiuni în trafic

Vineri, 5 Martie 2021
113

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Putna, a fost ridicat de către forțele de ordine și escortat spre Penitenciarul din Botoșani, joi, după ce Judecătoria din Rădăuți a emis un mandat de exec...