Programul festivității dedicate Zilei Imnului Național, la Botoșani

Programul festivității dedicate Zilei Imnului Național, la Botoșani

Pe data de 29 iulie atât la nivel național, cât și la nivel local vor avea loc festivități dedicate Zilei Imnului Național.

Festivitățile vor avea loc în Piața Tricolorului din municipiul reședință de județ, dispozitivul fiind compus din comandant de detașament – 1 ofițer de la U.M. 01251 Botoșani; drapelul de luptă cu garda drapelului – 7 militari de la U.M.01251 Botoşani; 1 pluton x 19 militari de la U.M. 01251 Botoşani, 1 pluton  x 19 militari la  I.J.J. Botoşani; 1 pluton x 19 militari de la I.S.U. Botoșani; 1 operator staţie amplificare – U.M. 01251 Botoşani; 1 subofiţer speaker – U.M. 02516 Botoșani.

Vor participa prefectul Județului Botoșani, președintele Consiliului Județean Botoșani, primarul Municipiului Botoșani, comandantul Garnizoanei Botoșani, protopopul Protopopiatului Botoșani, parlamentari și reprezentanți ai partidelor politice, comandanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (I.P.J., I.J.J., I.J.S.U., I.T.P.F.), comandanții U.M. 01251 Botoșani și U.M. 01189 Botoșani, directorul Penitenciarului Botoșani, șeful Poliției Locale Botoșani, veterani de război, reprezentanţi ai „Asociaţiei Cultul Eroilor” filiala Botoşani, reprezentanţi ai „Asociaţiilor Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere ” filiala Botoşani, reprezentanţi ai „Asociaţiilor Naţionale a Veteranilor de Război ” filiala Botoşani, reprezentanţi ai „Asociaţiei Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ” filiala Botoşani și alte instituții invitate la activitate.

În intervalul orar 08:40 – 08:50 oficialitățile se vor aduna în Piața Tricolorului.

Între 08:50 – 09:00 prefectul și comandantul garnizoanei se vor deplasa către locul de desfășurare a ceremonialului. Între 09:00 – 09:05, prefectul și comandantul garnizoanei vor fi întâmpinați, salutul Drapelului de luptă, trecerea în revistă a detaşamentului de onoare de către prefectul judeţului Botoşani şi comandantul garnizoanei Botoşani, salutul detașamentului de onoare și ocuparea locului stabilit.

Între 09:05 – 09:15, se va oficia binecuvântare şi Rugăciune pentru poporul român, oficiate de preotul militar, fără cântare.              

Între 09:15 – 09:30 vor fi rostite alocuţiuni privind semnificaţia evenimentului prezentată de domnul col.(rz) dr. Balanovici Sergiu.

Prezentarea mesajului domnului Prim-Ministru de către Prefectul judeţului Botoşani (conform situației de la data ceremoniei).      În intervalul 09:30 – 09:35, se va intona Imnul Naţional al României prin mijloacele de difuzare specifice, vocal de către întreaga asistenţă și de către Grupul Vocal Răzeșii, coordonat de preotul garnizoanei.      

De la 09:35 la 09:45 este realizarea dispozitivului de defilare şi defilarea detaşamentului de onoare, urmând a se finaliza activitatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medic nou pe Secția de Endocrinologie, venit prin transfer de la Dorohoi (video)

Miercuri, 5 Octombrie 2022
432

Ilinka Grozavu completează echipa de cadre medicale de pe Secția de Endocrinologie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.După cum conducerea unității sanitare a informa...

Atelier creativ de împletituri din sfoară la Muzeul de Etnografie

Miercuri, 5 Octombrie 2022
58

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează pe 7 octombrie, atelierul creativ de împletituri din sfoară, la Muzeul de Etnografie din m...

Peste 5.000 de botoșăneni suferă de osteoporoză, iar numărul este în creștere. Medic: „Osteoporoza este o boală mută, iar pacientul află abia după ce se fracturează” (video)

Miercuri, 5 Octombrie 2022
208

Osteoporoza este o boală mută, asimptomatică, silențioasă, care este una dintre cele mai comune boli osoase și reprezintă o problemă de sănătate publică, spun cadrele medicale de pe Secția...