Măicuțele de la Mănăstirea Vorona au fost instruite de pompierii botoșăneni cum să acorde primul ajutor

Măicuțele de la Mănăstirea Vorona au fost instruite de pompierii botoșăneni cum să acorde primul ajutor

Marți, 26 iulie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la mănăstirea Vorona, din județul Botoșani, s-a desfășurat o activitate P.S.I.-S.U.

Acțiunea s-a desfășurat în baza „Protocolul de prevenire” încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

La activitate au fost prezenți I.S.U. Botoșani cu tehnica din dotare, alături de un echipaj SMURD, care le-au vorbit maicilor de la mănăstirea Vorona despre situațiile de urgență și cele medicale, precum și despre cum pot fi trate sau evitate aceste, scrie doxologia.ro.

Obștea mănăstirii a manifestat un interes deosebit în deprinderea de noi cunoștințe în domeniul situațiilor de urgență și, mai ales, al prevenirii și stingerii incendiilor. De asemenea, maicile și-au exprimat dorința de a desfășura și în viitor astfel de activități.

Centrul eparhial a fost reprezentat de părintele Marius Burghelea – directorul departamentului SSM/PSI-SU/GDPR al Arhiepiscopiei Iașilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea incredibilă a umoristului din Botoșani care a scris povestea Zarazei și versuri pentru Constantin Tănase

astăzi, 11:33
23

Isac Lazarovici, un botoșănean de origine evreiască, cunoscut sub pseudonimul de Ion Pribeagu, a fost unul dintre cei mai mari umoriști români ai tuturor timpurilor. Deși puțin cunoscut pu...

O femeie din Botoșani a sărit de la etajul unu, apoi s-a răsturnat cu mașina

astăzi, 11:26
221

O aventură care se putea termina tragic s-a întâmplat, în noaptea de joi spre vineri, în Dorohoi.Din primele cercetări, se pare că o femeie în vârs...

Începe campania de vaccinare antigripală

astăzi, 11:23
37

Campania de vaccinare antigripală începe săptămâna viitoare, iar procedura va fi diferită faţă de anii trecuţi: pentru procurarea serului va fi nevoie de prescriere de la medicul de...