Preotul unei biserici din Botoșani a trecut la rangul de inconom stavrofor!

S-a întâmplat sâmbătă dimineață, când PS Nichifor Botoșăneanul a binecuvântat o casă socială nouă.

În Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Străteni, comuna Lozna, Protopopiatul Dorohoi, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie și a sfințit o casă socială.

Clădirea, care va fi folosită ca așezământ pentru nevoile pastorale ale comunității parohiale, a fost ridicată și amenajată în ultimii doi ani.

Biserica este un dar pe care omul îl aduce lui Dumnezeu”, a mărturisit în predica sa Părintele Episcop-vicar, arătând totodată că prin slujba târnosirii, lăcașul de cult reprezintă semnul lucrării lui Dumnezeu în mijlocul credincioșilor: „Biserica, în dublul ei înțeles, pe de o parte comunitatea credincioșilor, a celor ce cred, a celor botezați în numele Domnului, dar și biserica – lăcaș de cult, rămân în mijlocul unei comunități și ele un semn, un semn al prezenței lui Dumnezeu în comunitate, un semn al lucrării lui Dumnezeu, pentru aceasta sfințim biserica. Din primele secole creștine, din timpul apostolilor, biserica nu a fost făcută precum o altă instituție, o altă clădire, o școală, un magazin, cel mult o inaugurare, ci a fost înțeleasă ca un dar pe care omul îl aduce lui Dumnezeu, și care, prin sfințire, devine darul lui Dumnezeu pentru oameni și locul de întâlnire al omului cu Dumnezeu.

Părintele paroh Alexandru Constantin Gălbău a ținut un cuvânt de recunoștință și a primit, din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, rangul de iconom stavrofor, pentru întreaga lucrare săvârșită în comunitate.

De asemenea, Maricel Costel Hapeci a primit Crucea „Sfântul Ierarh Dosoftei” pentru mireni, iar credincioșii care au ajutat la construcția casei au primit acte de cinstire, scrie doxologia.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...