Preot nou în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Șendriceni (fotogalerie)

Preot nou în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Șendriceni (fotogalerie)

Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor s-a aflat luni, 16 ianuarie 2023, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Șendreni, comuna Frumușica.

Cu prilejul vizitei pastorale, ierarhul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și l-a hirotonit întru preot pe diaconul Stelian Scurtu, noul slujitor al comunității parohiale.

După hirotonia noului slujitor, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța Tainei Hirotoniei.

„Cuvântul hirotonie vine din limba greacă și înseamnă – punerea mâinilor, pentru că prin punerea mâinilor se învrednicește cineva să devină preot. Nu devine preot primind o repartiție sau preluând un meșteșug sau vreo școală, ci primind mandat de la Dumnezeu prin episcopul său. De aceea această slujbă este atât de importantă și se face doar o dată în cadrul Sfintei Liturghii. Ne putem împărtăși mulți la Sfânta Liturghie, dar poate fi doar o singură hirotonie de preot, arătând prin aceasta însemnătatea și luarea aminte pe care trebuie să le punem la sufletul nostru. Am nădejdea că pr. Stelian împreună cu soția sa, Teodora, vor înfăptui lucrarea pe care Dumnezeu vrea să o împlinească în sufletele voastre și în lumea întreagă”, a subliniat PS Nichifor Botoșăneanul.

Potrivit doxologia.ro, la data de 23 iulie 2005 s-a pus piatra de temelie și s-a sfinţit locul pentru noua biserică cu hramul „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu mult efort s-au finalizat lucrările la biserică în anul 2009, fiind împodobită cu toate cele necesare oficierii sfintelor slujbe. Biserica actuală a fost sfinţită duminică, 18 octombrie 2009, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor si Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
101

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
432

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
159

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...