Povestea unei tinere din Botoșani care a devenit, dintr-o studentă sfioasă, un lider asumat!

Născută în Botoșani, fostă elevă a Liceului Pedagogic ”Nicolae Iorga”, tânăra este astăzi studentă la Medicină, în anul IV.

Povestea unei tinere din Botoșani care a devenit, dintr-o studentă sfioasă, un lider asumat!

 Paula Pughiuc  

În urma noii sesiunii de alegeri pentru conducerea Ligii Studenților din Târgu Mureș, efectuată la începutul lunii, actualul președinte este Paula Pughiuc, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Ea a fost aleasă cu 213 voturi din 220 posibile.

La început de drum, Paula mărturisește că are visuri mărețe pentru Liga care i-a devenit a doua familie, astfel că viitorul acestei asociații pare unul promițător și armonios. Despre planurile Paulei referitoare la viitorul asociației pe care o conduce, dar și alte detalii privind rezonanțele sale pe plan profesional, tânăra din Botoșani a vorbit într-un interviu pentru Zi de Zi, care comprimă povestea devenirii unei studente sfioase, într-un lider  asumat.



-De unde ești de loc?

-Sunt din Botoșani.

-Care a fost împrejurarea care te-a determinat să vii să studiezi aici, la Târgu Mureș?

-Am vrut să încep viața de la 0. Am vrut să iau experiența aceasta în brațe. Puteam să mă duc la Iași, știam că acolo sunt foarte mulți colegi de-ai mei și am spus că vreau ceva nou. Aveam nevoie de puțină adrenalină în viața mea, plus că acest centru universitar este foarte bun și recunoscut.

De la voluntar, la președinte

-Cum te-ai decis să faci parte din Ligă?

-La început eram o persoană foarte introvertită și am știut că trebuie să ies din zona mea de confort pentru a mă dezvolta și așa am aplicat la Ligă, chiar dacă primul meu an a fost unul pandemic. Am intrat la proiectele mici, a trebuit să vorbesc cu persoane necunoscute. Primul meu proiect a fost „Donează sânge, fii erou”, în care încurajam persoanele străine să meargă să doneze sânge.

-Care sunt abilitățile pe care trebuie să le aibă un membru al Ligii?

-Dorință de dezvoltare în primul rând, căci Liga te ajută să te dezvolți atât pe plan profesional, cât și pe plan personal, implicare, spirit de echipă și să fie o persoană dornică să învețe lucruri noi.

-Care a fost parcursul tău în cadrul Ligii?

-În primul an am fost voluntară, în al doilea an am fost coordonator pe Departamentul de Drepturile omului și pace, în anul trei am fost vicepreședinte educațional, iar anul acesta președinte.

-Cum ai descrie acest parcurs, de la treapta inferioară, până la cea mai înaltă?

-Am simțit de la an la an că pot mai mult și în același timp m-am simțit datoare Ligii să ofer ceea ce mi-a oferit și ea mie ca dezvoltare personală.

-Până acum, care crezi că a fost cea mai mare realizare a ta în cadrul Ligii?

-Am două. Primul ar fi Raportul pentru codurile dreptului și obligațiile studentului, pe care l-am realizat anul trecut. Teoretic acest raport trebuie realizat anual de către asociațiile studenților, dar la noi nu s-a realizat până acum. Prima ediție am realizat-o eu, fiind un proiect la care am lucrat toată vara, de care sunt mândră. Al doilea proiect ar fi „Neuron”, o conferință interdisciplinară, în care am îndeplinit poziția de coordonator.

-Cum faci față între a fi studentă și membră a Ligii?

-Când eram în anul I, aveam impresia că nu o să am timp de nimic. Pe parcurs am învățat că, cu cât ai mai multe de făcut, cu atât înveți să te organizezi mai bine și ai timp și de mai multe lucruri. Am făcut față cu brio în ambele domenii. Când a fost de învățat, m-am oprit din activitățile de Ligă și am învățat mai mult, când am avut treabă mai multă la Ligă, m-am retras un pic de la facultate și m-am ocupat de proiectele din ligă.

Gânduri pentru viitor

-Lăsând la o parte statutul de președinte, spune-ne  care sunt planurile tale de viitor, după absolvire?

-Deocamdată, fiind în anul IV am doar o idee, dar nu sunt încă sigură. Vreau să rămân în Mureș, să îmi continui aici rezidențiatul, căci m-am îndrăgostit foarte tare de acest oraș. La specializări aș avea un top trei, dar aștept să trec prin fiecare stadiu pentru a-mi da seama ce-mi place mai mult, acestea sunt: Endocrinologie, Oncologie și Neurologie.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie pentru legalizarea sistemului Homeschooling în România

astăzi, 11:23

Homeschooling-ul este un sistem alternativ ce poate oferi multiple avantaje in procesul educational atata copiilor cat si familiilor care il aleg. De ce este important? Homeschooling-ul este un ...

Pericol în trafic îndepărtat de către polițiștii de frontieră, conducător auto sancționat penal!

astăzi, 10:50

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi au sancționat penal un bărbat care conducea un ansamblu auto, fără a deține permis de conducere. Luni, 18 noiem...

Monica Pillat, In Memoriam Dinu Pillat: ”Sã aprindem cu toţii o lumânare a neuitãrii de ziua lui!”

astăzi, 10:27

Pe 19 noiembrie se împlinesc 103 ani de la naşterea romancierului şi istoricul literar Dinu Pillat. Strãnepot al lui I.C. Brãtianu, el a venit pe lume şi a crescut într...