Pompierul din Botoșani, omul potrivit la locul potrivit: A ajutat mai multe persoane, victime ale unui accident petrecut în Bacău!

Salvatorul botoșănean se întorcea de la o misiune, iar pe raza județului Bacău a ajutat mai multe persoane implicate într-un accident rutier.

Ovidiu Jitaru este pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani din anul 2006, meserie pe care o exercită cu mândrie și devotament.

Joi seară, Ovidiu a fost omul potrivit la locul potrivit. Se întorcea din misiune, de la Constanța. Pe raza localității Hârlești, în județul Bacău, a observat de la distanță o mașină care a lovit un stâlp și un autocar avariat oprit pe marginea drumului. 

Și-a dat seama imediat că era vorba despre un accident rutier, a oprit și a alergat să vadă dacă sunt persoane rănite. La fel au făcut și alți trecători care se aflau în apropiere.

O femeie cu un copil în brațe, în stare de șoc, era lângă șosea și întreba întruna de soțul său. 

Vă simțiți bine? Sunt pompier. Vreau să vă ajut”,  i-a spus Ovidiu, încercând să o liniștească.

Imediat, a alertat și echipajele de urgență, la 112. Cu ultimele puteri, femeia a arătat spre mașină.

Soțul ei, conducătorul auto, avea piciorul prins sub bord și era inconștient.

Ovidiu a alergat la el, i-a eliberat piciorul și l-a scos din autoturism. S-a asigurat că are puls și respiră, după care l-a așezat în poziţia laterală de siguranță și i-a oprit sângerarea din zona capului.

La câțiva pași distanță, erau alte două persoane, ambele inconștiente. Și acestora le-a acordat primul ajutor până la sosirea colegilor de la ISU Bacău.

După ce s-a asigurat că a înlăturat și pericolul de incendiu prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului, Ovidiu și-a continuat drumul spre casă.

Totul s-a întâmplat în doar câteva minute, ce au presupus calm, viteză de reacție și o bună organizare, calitați de bază pentru un pompier.

Felicitări, Ovidiu! Suntem mândri de tine!”, au transmis colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani.

Cuvinte de laudă au avut și reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident la Flămânzi, trei mașini avariate!

astăzi, 16:49
527

La caz au ajuns pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD,  dar și un echip...

Aproape de noi: Captură impresionantă de droguri descoperită de polițiști la locuința unui bărbat din Suceava! (foto)

astăzi, 15:08
245

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie - iunie 2024 acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inc...

Actrița Ileana Stana Ionescu a încetat din viață la vârsta de 87 de ani!

astăzi, 14:35
347

Îndrăgita actriță se afla în spital, potrivit antena3.ro. Vestea morții actriței a fost anunțată de către Alexandra Velniciuc, pe o rețea socială: „Dumnezeu să o ierte ...