Pompierii din Moldova se întrec la Botoşani (fotogalerie)

Pompierii din Moldova se întrec la Botoşani (fotogalerie)

Pompierii din Moldova își vor testa abilitățile sportive, rezistența psihică și lucrul în echipă în cadrul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiția se va desfășura în perioada 06 – 08 iulie, informează reprezentanții instituției.

Timp de două zile, salvatori de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani se vor confrunta în patru probe, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaționale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

„În această după-amiază, a avut loc ședința tehnică și omologarea accesoriilor și materialelor. Joi dimineață, la baza de pregătire din cadrul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi, concurenții vor susține primele două probe, respectiv „Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 de metri”. Tot mâine, începând cu ora 19:00, pe Stadionul Municipal din Botoșani, se va desfășura a treia probă – „Ștafeta 4x100 m”. Ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, se va derula vineri dimineață, începând cu ora 09:00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani.

Loturile care se vor clasa pe primele 11 locuri la fazele zonale vor participa la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura luna septembrie, la Sibiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. La această etapă va participa, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Aeronava SMURD solicitată pentru a prelua un pacient în stare gravă

Duminică, 7 August 2022
1202

Elicopterul SMURD a fost solicitat să aterizeze la Botoșani, duminică după-amiază, pentru a prelua un pacient în stare gravă.Este vorba despre un tânăr, în vârstă d...

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Duminică, 7 August 2022
491

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Rea...

La plimbare cu un ATV neînmatriculat

Duminică, 7 August 2022
304

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi efectuează cercetări cu privire la un tânăr, cetăţean român, care a fost depistat conducând un A...