Competiția dintre pompierii militari din Moldova continuă (fotogalerie)

Competiția dintre pompierii militari din Moldova continuă (fotogalerie)

Rapiditate, îndemânare, precizie, rezistență fizică și psihică sunt calitățile pe care le-au demonstrat participanții la etapa zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, în prima zi a competiției.

Peste 60 de pompieri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Iași, Bacău, Suceava, Neamț și Botoșani au susținut, astăzi, trei din cele patru probe ale concursului, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m” și „Ștafeta 4 x 100 m”.

„Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 m” s-au desfășurat pe baza de pregătire a Detașamentului de Pompieri Dorohoi, iar „Ștafeta 4x100 m”, pe Stadionul Municipal Botoșani.

Concurenții au tratat fiecare probă cu responsabilitate, timpii obținuți fiind importanți în stabilirea clasamentului final pentru calificarea la etapa națională.

Mâine dimineață, începând cu ora 09.00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani, se va desfășura ultima probă,  „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

La această etapă participă, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani este, în acest an, organizatorul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență.

11 dintre loturi care se vor obține cei mai buni timpi la etapele zonale vor participa la faza naţională a concursului, care se va desfăşura în luna septembrie, la Sibiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr rănit în urma coliziunii dintre două autoturisme și o cisternă (video)

astăzi, 10:30
175

Un grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Cămătărești Deal, fiind implicate două autoturisme și autocisternă, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Ju...

Peste 300 de botoșăneni diagnosticați cu COVID-19. Un pacient infectat a murit pe ATI

Marţi, 4 Octombrie 2022
270

27 de botoșăneni au fost diagnosticați cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele transmise marți de Direcția de Sănătate Publică (DSP).În acest interval tempo...

Pompierii atrag atenția asupra riscurilor asociate vinului în proces de fermentare

Marţi, 4 Octombrie 2022
68

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...