Pietonalul „Unirii”, înfrumusețat cu un covor pictat cu motive tradiționale de eleve din Botoșani

Pietonalul „Unirii”, înfrumusețat cu un covor pictat cu motive tradiționale de eleve din Botoșani

Cei care tranzitează Botoșaniul sau vin în vizită în oraș au un motiv în plus să ajungă pe Pietonalul „Unirii”. Joi a fost pictat un covor cu motive tradiționale, în fața Casei Văsescu, care înfrumusețează pietonalul.

Inițiativa a fost a Iustinei Irimia-Cenușă, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, care a primit acordul Primăriei municipiului Botoșani. Ajutoare de nădejde au fost profesoarele Talida Grunzac și Genoveva Dolhescu, care și-au mobilizat elevii pentru realizarea acestui desen.

De la Colegiul Național „A.T. Laurian” au participat elevele Alexia Spinosu, Lavinia Oniciuc, Demetra, Daria Aprotosoaei și de la Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” au participat Alexandra Asaftei, Beatrice Andrici, Sorina Tudos și Ela Pădureț Nechifor.

„Îmi place să fac lucruri în echipă pentru sufletul meu și pentru Botoșaniul drag, pe care îl doresc din ce în ce mai înfloritor din toate punctele de vedere! Ce ține de mine încerc să fac! Și nu singură, că e mult mai greu și mai complicat, ci alături de oameni care-mi îmbrățișează ideile sau în ale căror idei cred! Îmi doream de mulți ani o trecere de pietoni pictată cu motive tradiționale, însă, cum nu se poate realiza, am căutat soluții, căci #nuexistănusepoate atunci când îți vrei cu adevărat ceva și am înțeles că poate lucrurile se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple”, a precizat Iustina Irimia-Cenușă, managerul CJCPCT.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1044

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9538

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...