Pictura Bisericii din curtea Spitalului de Copii din Botoșani, sfințită de doi mitropoliți

Pictura Bisericii din curtea Spitalului de Copii din Botoșani, sfințită de doi mitropoliți

Pictura bisericii Spitalului de Pediatrie din Botoșani a fost sfințită duminică, 18 septembrie. Slujba a fost săvârșită de Înaltprea­sfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Ierarhii au săvârșit slujba de sfințire, după care, la un altar amenajat în incinta spitalului, au săvârșit Sfânta Liturghie. După citirea Sfintei Evanghelii, Înalt­prea­sfințitul Părinte Serafim a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat ce înseamnă urmarea lui Hristos.

„Cel ce voiește să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-Mi urmeze Mie! Este o chemare pe care Mântuitorul Iisus Hristos o adresează tuturor oamenilor. Mântuitorul Hristos nu impune niciodată nimănui nimic. Nu ne forțează să credem în El, nu ne forțează să ne rugăm sau să postim, sau să facem bine. Dumnezeu ne propune, ne cheamă să facem ceea ce El face. Să fim și noi asemenea Lui. Dacă ne-a creat după chipul și asemănarea Sa, înseamnă că și noi oamenii trebuie să tindem să fim ca Dumnezeu. Mântuitorul, cât a trăit pe pământ, Şi-a purtat Crucea pe care Dumnezeu Tatăl I-a rânduit-o. Aceea de a mântui neamul omenesc. De a scoate nea­mul omenesc din robia diavolului, din robia păcatului și din robia morții. Și Mântuitorul a făcut ascultare de Tatăl Său Cel ceresc și a spus: «Eu nu fac de la Mine nimic, precum aud, judec și vorbesc». Ceea ce Îi spune Tatăl. Ascultarea desăvâr­șită pe care Mântuitorul, în smerenia Sa, a urmat-o până la capătul vieții”, a precizat părintele Serafim, potrivit ziarullumina.ro.

Pentru efortul depus la înfrumusețarea bisericii, părintele paroh Marius Ciobanu a primit distincția „Crucea Moldavă” din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan. Lăcașul de cult este ocrotit de Sfântul Apostol Andrei și de Sfântul Ierarh Nectarie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
551

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...