Pelerinajul de la Iași, interzis în acest an persoanelor din alte localități

Pelerinajul de la Iași, interzis în acest an persoanelor din alte localități

În acest an, pelerinajul de la Iași, organizat cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva, nu se va desfășura ca în fiecare an, când, în mod normal, participau sute de mii de credincioși.

Luni seară, autoritățile au anunțat că la acest eveniment pot participa doar persoanele cu domiciliul sau reședința în Iași, fără participarea pelerinilor din alte localități. Noile măsuri ale autorităților sunt justificate de creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați cu Covid – 19, fiind necesară prevenirea și diminuarea îmbolnăvirilor.

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”, a transmis Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, a precizat însă că sărbătoarea religioasă nu va fi afectată de decizia autorităților, iar Sfânta Liturghie săvârșită în ziua de  14 octombrie, va avea loc.

“Am luat act de decizia autorităților. În esența ei, sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași. Îi îndemnăm pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei. De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Încă de ieri s-au format cozi uriașe, iar sute de credincioși așteptau să se închine la racla cu sfintele moaște.



 

 

Spune-ne opinia ta