Femeile cu copii, ținta hoților de buzunare din Piața Centrală

Femeile cu copii, ținta hoților de buzunare din Piața Centrală

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți cetățeni se plâng pe rețelele de socializare cu sunt victimele hoților de buzunare care operează în zona Pieței Centrale.

Un fapt de acest gen a fost semnalat de o botoșăneancă chiar în cursul zilei de astăzi. Femeia a precizat că în zona Pieței Mari, doi cetățeni de etnie rromă, o fată și un băiat, au încercat să-i sustragă bunuri din geanta personal.

În urma acestui fapt, botoșăneanca a tras un semnal de alarmă pe rețelele de socializare, precizând că ținta hoților o reprezintă femeile cu copii mici.

Cine are drum spre piața mare, sunt doi rromi, o fată și un bărbat care umblă cu furatul. Ei stau în zona de la maxi taxi și unde e starea civilă...Mie mi-au umblat în rucsac și băiatul meu, care era de mână cu mine, i-a văzut iar ei s-au făcut că se plimbă. Când m-am luat de ei le-am zis că voi chem poliția. Aveți grijă, cele cu cărucioarele și mai mulți copiii, că voi sunteți ținta lor. Anunțați mai departe până îi prinde cineva în flagrant”.

IPJ Botoșani a reacționat în urma publicării prezentei, transmințând că Piața Centrală este o zonă monitorizată frecvent de către polițiști. În cursul acestui an, polițiștii au surprins în flagrant delict 17 autori de furt, iar față de cinci dintre aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

"Zona la care se face referire în articol este monitorizată permanent de către polițiști, iar in cursul acestui an, au fost surprinși în flagrant delict 17 autori de furt, iar față de 5 dintre aceștia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Facem precizarea că principalul mod de operare, în zonele aglomerate, constă în profitarea de neatenția victimelor și sustragerea de bunuri din buzunare sau din genti / rucsacuri.

Recomandăm cetățenilor să manifeste atenție deosebită la bunurile pe care le au asupra lor în momentul în care se află în zone aglomerate.
Să nu poarte bunuri în buzunarele posterioare ale vestimentației, iar accesoriile de tip geantă sau rucsac să fie purtate în față, atfel încat să aibă control asupra acestora
", a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta