O jumătate de secol și chiar mai mult, cupluri celebrate la Botoșani. „Într-o familie sunt și momente grele...” (foto, video)

Cuplurile care au împlinit 50 și 60 de ani de căsnicie au fost sărbătorite, miercuri, la Primăria municipiului Botoșani.

Aproximativ 40 de cupluri care sărbătoresc Nunta de Aur și Nunta de Diamant au fost prezente la Primărie pentru a marca un moment important din viața lor. Mai exact, 36 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și 3 cupluri cu 60 de ani de căsătorie au fost premiate de municipalitate.

Suntem încântați să vă avem astăzi aici, chiar dacă vremea este un pic nepotrivită, sperăm să avem condiții cât de cât decente pentru ceremonia de astăzi. Avem plăcerea să premiem cuplurile care au împlinit 60 de ani de căsătorie, care primesc diplomă de mulțumire pentru nunta de diamant și cuplurile care au împlinit 50 de căsătorie și cărora avem plăcerea să le oferim o diplomă pentru celebrarea nunții de aur. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut pentru acest oraș. Să aveți parte de tot ce este mai bun și să ne întâlnim și la următoarele ceremonii. Să fiți sănătoși”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit un plic în care se afla suma de 500 de lei, o diplomă și un buchet de flori, iar cele care au împlinit 60 de ani de căsătorie au primit suma de 1000 de lei, o diplomă și un buchet de flori.

„Secretul este acela al înțelepciunii...”

Niculina și Dinu Atudoroae, unul dintre cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au povestit care este secretul unei căsnicii de lungă durată.

Pe 26 iunie am făcut 50 de ani de căsătorie, iar astăzi am fost invitați de domnul primar să fim oficial sărbătoriți și de dumnealor, ca Primărie. Secretul este acela al înțelepciunii, încrederii între soț și soție și multă răbdare. Într-o familie sunt și momente grele, dar trebuie să fii puternic să le treci, să le învingi și chiar dacă pe moment sunt agresivități trebuie să ai acea înțelepciune ca să le depășești”, a declarat Niculina Atudoroae.

Întrebată ce sfat le-ar da tinerilor din ziua de astăzi, Niculina Atudoroae le sugerează să urmeze calea părinților înțelepți și care știu să îi îndrume spre idealuri.

Îi sfătuiesc pe tineri să ia înțelepciunea părinților, a acelor care știu să își educe copiii, să îi îndrume spre idealuri”, a mai spus Niculina Atudoroae.

 

 












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

astăzi, 15:21

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

Thursday, 12 September 2024

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...