O botoșăneancă merge de peste 40 de ani să se închine la racla Sfintei Parascheva - Video

Mii de pelerini din toată țara au ajuns la Iași, în așteptarea marii sărbători a Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Racla cu moaștele Sfintei a fost scoasă sâmbătă dimineață din Catedrală, iar oameni de toate vârstele trec prin fața ei să se închine. Unii vin de zeci de ani în capitala Moldovei.

Miile de credincioși au așteptat cu emoție momentul care marchează începerea pelerinajului din capitala Moldovei. Printre cei care au plecat să se închine la racla Sfintei Parascheva se află și o femeie din Botoșani.

Ea a mărturisit că face acest drum de 41 de ani. Mereu în preajma zilei de 14 octombrie, doar ca să se închine la Sfânta.

”Foarte greu. Frig și oboseală”, recunoaște femeia, însă toate aceste greutăți nu au făcut-o niciodată să renunțe.

Când a mers prima dată la Iași avea alături copilul mic. Astăzi vine cu nepoții.

”Veniți de 41 de ani, aveați copilul mic. Și acum veniți cu nepoții?”, au întrebat-o reporterii ProTV. Vine în fiecare an cu aceeași bucurie pentru a se închina la racla Sfintei Parascheva.

„Au venit foarte multe autocare, grupuri organizate, dar și pelerini care au ales să ajungă la racla sfintei împreună cu prietenii. E o atmosferă cu multă pace, cu multă liniște”, a precizat Pr. Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pe 14 octombrie, creștinii ortodocși o vor cinsti pe Sfânta Parascheva.

Vezi video aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

astăzi, 19:51

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...