Mii de pelerini din întreaga țară și din Botoșani sunt așteptați la Iași la procesiunea de Sfânta Parascheva

Mii de pelerini din întreaga țară și din Botoșani sunt așteptați la Iași la procesiunea de Sfânta Parascheva

Racla cu Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva va sta timp de o săptămână în baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, sfintele moaşte urmând să fie scoase din catedrală sâmbătă, 8 octombrie, în cadrul unei procesiuni.

Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva are loc în fiecare an la Iaşi pe 14 octombrie, iar potrivit reprezentanților Mitropoliei ieșene, în acest an racla cu sfintele moaşte va fi scoasă din catedrală cu aproape o săptămână mai devreme.

„Pe 8 octombrie începând cu ora 6:00 va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei”, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, potrivit Aloiași.ro.

Zeci de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi să se închine la sfintele moaşte, timpul de aşteptare la rând ajungând în anii precedenţi, înainte de pandemie, şi la 12 ore.

În 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Racla cu sfintele moaşte va fi reintrodusă în catedrală cel mai probabil pe 15 octombrie.

Bugetul alocat de Primăria Iaşi sărbătorilor oraşului ce vor fi organizate în luna octombrie se ridică la 1,2 milioane de lei, intenţionându-se ca evenimentul să revină la amploarea de dinainte de pandemie.

În oraş vor fi organizate târguri, conferinţe, spectacole, dar şi focuri de artificii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
107

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
63

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
66

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...