Mii de botoșăneni au ieșit pe „Unirii” să admire Urșii de la Rotunda (foto, video)

Cetățenii s-au întors, preț de câteva zeci de minute, în vremea bunicilor alături de „blănoșii” suceveni.

Mii de botoșăneni au ieșit pe „Unirii” să admire Urșii de la Rotunda (foto, video)

Peste 1.000 de botoșăneni, mici și mari, au ieșit pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani să îi admire pe Urșii de la Rotunda, din județul Suceava. Momentul feeric i-a bucurat nu doar pe bătrânii care și-au adus aminte de tinerețe, ci și pe cei mai mici, care s-au și pozat cu „blănoșii”.

Copiii s-au declarat încântați de acest eveniment și chiar s-au bucurat să vadă atât de mulți urși în Botoșani.

Mi-au plăcut foarte mult urșii și urăturile pe care le-au spus oamenii de acolo”, a spus un copil.

După ce i-au încântat pe botoșăneni, urșii au plecat la Săveni, acolo unde a urmat încă o sesiune de spectacol mistic în care tradiția străbună se va întâlni cu oamenii locului.

Acești blănoși aduc cu ei sute de ani de cultură tradițională din pitoreasca regiune Liteni-Rotunda, exprimându-și respectul pentru efortul depus de voluntarii Asociației Arlechino Moldova în organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur" desfășurat pe 16 decembrie, în centrul municipiului București. Suntem nerăbdători să îi primim pe botoșăneni și săvineni pentru a ne bucura împreună de sosirea noului”, au transmis reprezentanții Asociației „Arlechino Moldova”.

Urșii de la Rotunda au participat și ei la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur” din București, alături de voluntarii Asociației „Arlechino Moldova”.


















 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Mii de oameni au venit la Cornișa să petreacă alături de artiștii lor preferați de Zilele municipiului Botoșani! (galerie foto)

Joi, 9 Mai 2024
996

Au început Zilele municipiului Botoșani la Cornișa AquaPark&Sports. Evenimentul a debutat joi, 9 mai, și ține până duminică seară.Sute de oameni au venit să se relaxeze &ic...

Ziua Europei marcată de zeci de elevi și profesori la Palatul Administrativ din Botoșani! (foto)

Joi, 9 Mai 2024
302

Au participat copii și profesori de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din Botoșani, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” ...

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1391

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...