Mai mulți elevi au stat de vorbă cu bunicii din Viișoara (fotogalerie)

Mai mulți elevi au stat de vorbă cu bunicii din Viișoara (fotogalerie)

Proiectul „De vorbă cu bunicii” a fost continuat la Viișoara de mai mulți elevi botoșăneni, cadre didactice și primarul Laurențiu Rîmbu.

Trăim într-o lume a contrastelor. Pe de o parte întâlnim și ne mirăm de mașinile de zeci de mii de euro, iar pe de altă parte, într-un colț de țară, în Viișoara, întâlnești niște bunici care se bucură că li s-a mărit pensia cu câteva zeci de lei. În plus, aceștia se simt singuri, neputincioși dar, cu toate acestea, cu zâmbetul pe o față care le trădează trecerea printr-o viață deloc ușoară.

Copiii de la școală s-au transformat, pentru doar câteva minute, ce-i drept, în nepoții pe care și i-ar dori mereu aproape.

Au fost alături de ei cele două cadre didactice, Ionela Anca Smochină și Cristina Luminița Ceică, dar și primarul Laurențiu Rîmbu, care-și continuă proiectul început anul trecut ,,De vorbă cu BUNICII,,

De asemenea, din partea părinților s-a alăturat mămica Giorgiana Chiorescu.

Bunicii i-au primit cu drag pe copii, deschizându-le ușa casei larg, bucuroși că nu i-au uitat și că au venit din nou să-i vadă. Și-au povestit păsurile și bucuriile sperând la vremuri mai bune.

Copiii nu au venit cu mâna goală, ci le-au adus câte un pachețel cu câteva produse și, în plus, le-au gâdilit urechile bunicilor cu câteva cântecele. S-a simțit o energie pozitivă de ambele părți: bunicii au mai uitat de bătrânețea grea, iar copiii au înțeles că trebuie să-și prețuiască bunicii cât mai sunt în viață.

Am fost și la veteranul nostru Gheorghe Cojocaru care, nu demult, a împlinit 101 ani. L-am găsit cu aceeași privire caldă și același zâmbet molipsitor. 

Copiii au stat de vorbă cu fiecare dintre bunici, i-au îmbrățișat și le-au promis că vor veni cât de curând.












(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
93

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
421

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...