Leon Dănăilă: „Eu nu iau bani pentru operații. Nu vreau să fac avere de pe suferința oamenilor”

Leon Dănăilă: „Eu nu iau bani pentru operații. Nu vreau să fac avere de pe suferința oamenilor”

Leon Dănăiă este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa şi unul dintre cei mai mari specialişti în neurochirurgie din lume.

În cei 60 de ani de carieră a realizat peste 40.000 de operaţii, fiind inclus în Academia Recordurilor Mondiale ca medicul cu cele mai multe operaţii neurologice.

A introdus microscopul operator şi laserul în sălile de operaţie din România şi a reuşit să reducă rată mortalităţii în operaţiile pe creier de la 60% la doar 4%.

Leon Dănăilă a fost prezent, duminică, la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

„Mai deveneaţi un geniu în neurochirurgie dacă fugeati din ţară?”, „Cât de mult semănaţi cu Albert Einstein?”, „Meritaţi premiul Nobel?”, „Credeţi în Dumnezeu?”, „V-au trădat vreodată mâinile?”, „Ce leac are medicul Dănăilă pentru durerea sufletească?”, „Cât la sută din creierul uman aţi reuşit să descifraţi?”, acestea au fost doar câteva dintre cele 40 de întrebări adresate lui Leon Dănăilă de către Denise Rifai.

Medicul a avut o explicație și pentru faptul că nu ia niciodată bani de la bolnavi:

Eu nu iau bani pentru operații sau pentru consultațiile pe care le dau. Am un afiș pe ușă pe care scrie: consultațiile sau operațiile sunt gratuite. E un fapt benefic pentru oameni. Mai ales oamenii simpli care nu dispun de bani atât de mulți iar eu nu vreau să fac avere de pe suferința oamenilor”.

Într-un alt interviu, medicul a spus: „Eu mi-am vândut şi apartamentul în care stau ca să am nişte bani pentru cercetare, cu condiția să rămân în el până mor, așa că nu mai am nici o avere. Din punct de vedere material, la ora actuală sunt cel mai sărac medic din lume – nu din ţară, din lume. Nu mai am nimic, nici locuinţa, nu mai am nimic. Dar din punct de vedere sufletesc sunt cel mai bogat din lume.

Am inima plină, sunt foarte mulţumit, am făcut totul pentru oameni, iubesc atât de mult oamenii, să le fac bine oamenilor şi să îi fac pe oameni bine! Această iubire faţă de oameni pe mine mă mulţumeşte cel mai mult.” 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cîmpeanu: „Vom face ca opţiunea de a lucra şi studia în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student”

astăzi, 14:53
19

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei,...

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

astăzi, 14:40
29

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Ni...

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
61

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...