La Botoșani, Lumina Sfântă și anafura vor fi aduse în prima zi de Paște. Tot atunci vor fi sfințite și bucatele credincioșilor

Chiar dacă în unele județe din România preoții și voluntarii au început deja să distribuie pâinea sfințită credincioșilor, nu același lucru se va întâmpla și la Botoșani.

În Botoșani, din cauza ultimelor indicații primite de la ÎPS Teofan, acest eveniment va avea loc doar în prima zi de Paște, atunci când pe lângă anafură, preoții vor distribui Lumina Învierii și vor sfinți coșurile cu bucate.

“În prima zi de Paște, începând cu ora 6.00, preoții din Botoșani vor merge la fiecare scară de bloc din Parohie, unde vor aduce Lumina. Fiecare familie își va pregăti coșul cu alimente pentru sfințit și îl va lăsa în fața blocului unde va rămâne doar o singură persoană din bloc. Tot atunci vom aduce Sfânta Lumină, anafura și vom sfinți coșurile cu bucate, după care oamenii pot coborî să-și ia coșurile. Parohia noastră a înștiințat credincioșii prin afișe ce au fost lipite la fiecare scară cu intervalul orar stabilit”, a precizat Gheorghe Grigoraș, preot paroh Biserica “Roseti”.