Italianul îndrăgostit de Botoșani: Orașul în șase minute! (Video)

Un tânăr italian a reușit să adune sute de aprecieri și peste 170.000 de vizualizări cu un clip de doar 6 minute în care se plimbă prin Botoșani, prezentând principalele obiective turistice.

Italianul îndrăgostit de Botoșani: Orașul în șase minute! (Video)

Tânărul a făcut un scurt periplu prin orașul lui Eminescu, fiind atent nu doar la clădirile monument, ci și la istoria recentă a Botoșanilor.

Turul începe în Centrul Istoric al Botoșaniului. Străinii află, odată cu itinerariul prezentat, despre Pietonalul Unirii, cu cinematograful învecinat cu Biserica ”Sf. Parascheva”, trece pe lângă Muzeul Județean, centrul administrativ, Teatrul ”Mihai Eminescu” (unde este întâmpinat cu pâine și sare de o botoșăneancă vorbitoare de limba italiană).

Plimbarea prin Parcul ”Mihai Eminescu” oferă și prilejul de a prezenta noile statui (Mihai Eminescu și Veronica Micle), făcând apoi legătura cu Biserica Uspenia, unde a fost botezat poetul, dar și cu Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (unde are loc și o scurtă discuție cu un tânăr botoșănean, în limba italiană). Nu sunt uitate Biserica ”Sf. Gheorghe”, Teatrul ”Vasilache”, Casa Memorială ”Nicolae Iorga” sau clădirea Judecătoriei.

Turul trece pe lângă Casa Sindicatelor, nu ocolește nici Piața Centrală, Sala Polivalentă sau Stadionul Municipal. Își face loc și arta contemporană, tânărul italian ajungând și la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian”. Plimbarea se termină pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani.

Clipul a adunat peste 170.000 de vizualizări, sute de aprecieri și comentarii, multe dintre acestea venind din partea botoșănenilor aflați departe de casă, în Italia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ultimul gest făcut de bărbatul de 36 de ani, chiar înainte de a fi înghițit de apele Prutului!

astăzi, 14:04

O ieşire la iarbă verde, împreună cu prietenii, s-a transformat într-un coşmar pentru un grup de tineri din judeţul Botoşani.Amicul lor, un bărbat de 36 de ani, a dispărut &ici...

Starețul de la Sihăstria, despre caonizarea duhovnicilor botoșăneni. ”Când m-am simțit mai slab sau mai neputincios, le-am cerut ajutorul!” (Foto)

astăzi, 12:29
80

Reacția starețului Mănăstirii Sihăstria vine după ce Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a aprobat canonizarea a nu mai puțin de 16 mari creștini români, printre aceștia aflân...

Litigiu între FC Botoșani și U Cluj, din cauza jucătorului plecat la Farul: ”Probabil că acum sunt supărați pe mine!”

astăzi, 11:32
291

Cele două au colaborat cândva, pentru transferul lui Victor Dican. Botoșani l-a cumpărat în 2022 pe acesta pentru 100.000 de euro, plus un procent de revânzare care însă nu...