Italianul îndrăgostit de Botoșani: Orașul în șase minute! (Video)

Un tânăr italian a reușit să adune sute de aprecieri și peste 170.000 de vizualizări cu un clip de doar 6 minute în care se plimbă prin Botoșani, prezentând principalele obiective turistice.

Tânărul a făcut un scurt periplu prin orașul lui Eminescu, fiind atent nu doar la clădirile monument, ci și la istoria recentă a Botoșanilor.

Turul începe în Centrul Istoric al Botoșaniului. Străinii află, odată cu itinerariul prezentat, despre Pietonalul Unirii, cu cinematograful învecinat cu Biserica ”Sf. Parascheva”, trece pe lângă Muzeul Județean, centrul administrativ, Teatrul ”Mihai Eminescu” (unde este întâmpinat cu pâine și sare de o botoșăneancă vorbitoare de limba italiană).

Plimbarea prin Parcul ”Mihai Eminescu” oferă și prilejul de a prezenta noile statui (Mihai Eminescu și Veronica Micle), făcând apoi legătura cu Biserica Uspenia, unde a fost botezat poetul, dar și cu Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (unde are loc și o scurtă discuție cu un tânăr botoșănean, în limba italiană). Nu sunt uitate Biserica ”Sf. Gheorghe”, Teatrul ”Vasilache”, Casa Memorială ”Nicolae Iorga” sau clădirea Judecătoriei.

Turul trece pe lângă Casa Sindicatelor, nu ocolește nici Piața Centrală, Sala Polivalentă sau Stadionul Municipal. Își face loc și arta contemporană, tânărul italian ajungând și la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian”. Plimbarea se termină pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani.

Clipul a adunat peste 170.000 de vizualizări, sute de aprecieri și comentarii, multe dintre acestea venind din partea botoșănenilor aflați departe de casă, în Italia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 20 septembrie: Îi cinstim pe Sfinţii Mari Mucenici Eustație şi soţia sa, Teopista cu cei doi fii ai lor: Agapie şi Teopist

astăzi, 07:00

Sfântul Eustație a fost un vestit căpitan de oşti, pe vremea împăratului Traian (98-117). Înainte de a se boteza, numele său era Plachida, iar soţia lui se numea Tatiana. Merg&...

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...