ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghia de Hram la Mănăstirea Vorona

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghia de Hram la Mănăstirea Vorona

În perioada 3 – 9 septembrie se va desfășura Săptămâna Culturii la Vorona. Este așteptat și Înalt-Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Așadar, în cursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, începând cu ora 16.00, în curtea Bisericii „Vovidenia” din Joldești va avea loc “Toaca – Trâmbița îngerilor”, concurs de bătut toaca pentru cei mai îndemânatici participanți, urmând ca duminică, 6 septembrie, începând cu ora 11.00, să fie susținută o dezbatere privind deschiderea școlilor din comuna Vorona în condițiile pandemiei, la care vor participa conducerea Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și cadre didactice, părinți și autorități locale. Tot în aceeași zi, începând cu ora 12.00, va avea loc sfințirea localului Școlii “Alexandru Ioan Cuza” din Vorona, după lucrările de reabilitare și modernizare.

În cursul zilei de luni, 7 septembrie, începând cu ora 16.00, va avea loc festivalul concurs de muzică populară vocală și instrumentală  “Moștenite din bătrâni”, unde vor participa copii între 6-18 ani din Vorona și județul Botoșani, iar în încheiere  vor susține un recital “Fetele din Botoșani”.

Ziua de marți, 8 septembrie, este dedicată sărbătoarei Nașterea Maicii Domnului, când pelerinii din județul Botoșani și nu numai se vor aduna la hramul Mănăstirii Vorona. Slujba va fi oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți.

Miercuri, 9 septembrie, în ultima zi a evenimentului, în incinta Mănăstirii Sihăstria Voronei, va avea loc, în intervalul orar 8.00-12.00, Sfânta Liturghie de Hram oficiată de un sobor de preoți în frunte cu înalți ierarhi de la Mitropolia Moldovei. Slujba va fi urmată de pelerinajul credincioșilor la moaștele Sf. Onufrei de la Sihăstria Voronei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dorohoianca de 10 la Bacalaureat, după contestații: „Este nevoie de foarte multă determinare”

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
190

La nivelul județului Botoșani, după rezolvarea contestațiilor, șapte candidați au obținut media 10, printre care și o elevă din Dorohoi.Anamaria-Adelina Gîrțu a învățat la ...

De sâmbătă, comunicarea hotărârilor din procesele civile se va face, din oficiu, prin e-mail

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
154

În cazul deciziilor luate de instanțele civile, comunicarea lor urmează să se facă, începând de sâmbătă, în primă fază, prin e-mail, potrivit unei legi oficializa...

Atenţionare de călătorie: În Bulgaria au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum

Sâmbătă, 2 Iulie 2022
339

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă şi pasageri...