ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghia de Hram la Mănăstirea Vorona

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghia de Hram la Mănăstirea Vorona

În perioada 3 – 9 septembrie se va desfășura Săptămâna Culturii la Vorona. Este așteptat și Înalt-Preasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Așadar, în cursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie, începând cu ora 16.00, în curtea Bisericii „Vovidenia” din Joldești va avea loc “Toaca – Trâmbița îngerilor”, concurs de bătut toaca pentru cei mai îndemânatici participanți, urmând ca duminică, 6 septembrie, începând cu ora 11.00, să fie susținută o dezbatere privind deschiderea școlilor din comuna Vorona în condițiile pandemiei, la care vor participa conducerea Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și cadre didactice, părinți și autorități locale. Tot în aceeași zi, începând cu ora 12.00, va avea loc sfințirea localului Școlii “Alexandru Ioan Cuza” din Vorona, după lucrările de reabilitare și modernizare.

În cursul zilei de luni, 7 septembrie, începând cu ora 16.00, va avea loc festivalul concurs de muzică populară vocală și instrumentală  “Moștenite din bătrâni”, unde vor participa copii între 6-18 ani din Vorona și județul Botoșani, iar în încheiere  vor susține un recital “Fetele din Botoșani”.

Ziua de marți, 8 septembrie, este dedicată sărbătoarei Nașterea Maicii Domnului, când pelerinii din județul Botoșani și nu numai se vor aduna la hramul Mănăstirii Vorona. Slujba va fi oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți.

Miercuri, 9 septembrie, în ultima zi a evenimentului, în incinta Mănăstirii Sihăstria Voronei, va avea loc, în intervalul orar 8.00-12.00, Sfânta Liturghie de Hram oficiată de un sobor de preoți în frunte cu înalți ierarhi de la Mitropolia Moldovei. Slujba va fi urmată de pelerinajul credincioșilor la moaștele Sf. Onufrei de la Sihăstria Voronei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
523

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
207

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
161

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...