Invitatul de la Știri: Părintele Teodor Ciurariu, preot de caritate (Video)

A absolvit două facultăți și un master. Este preot de caritate și tatăl a două fiice care au îmbrățișat medicina. Părintele Teodor Ciurariu este unul dintre cei mai cunoscuți preoți în spațiul virtual, fiind urmărit pe rețelele de socializare de peste 50.000 de oameni.

Însă adevărata dimensiune a notorietății nu vine nici din numărul colosal de următori, nici din calitatea incontestabilă de preot misionar. Părintele Teodor Ciurariu este un mare iubitor de oameni, de cultură, de spiritualitate. Își asumă o misiune care trece dincolo de zidul Bisericii, dar face acest lucru într-o disponibilitate sufletească menită să construiască binele și frumosul în inima aproapelui.

A studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxa la Iași, oraș în care a absolvit și Facultatea de Istorie, în cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza”. Tot aici a urmat și Masterul, în domeniul Relații Organizații si Instituții Internaționale. A activat, o vreme, ca profesor de istorie la Colegiul Național ”Gr. Ghica” Dorohoi, devenind apoi preot de caritate la Paraclisul Spitalului Municipal Dorohoi, fiind în același timp și paroh al bisericii din Cobâla, județul Botoșani.  

S-a născut într-o zi de 17 februarie, când Biserica Ortodoxă îl cinstește pe sfântul militar Teodor Tiron. Era încă student când a călcat pentru prima dată în Sfântul Munte Athos, acolo unde avea să îi întâlnească pe marii duhovnici Petroniu Tănase, Dionisie Ignat (născut în Vorniceni) sau pe Avva Iulian Lazăr (născut în Vorona).

Părintele Teodor Ciurariu a realizat, în spațiul virtual, cele mai frumoase portrete de sfinți părinți, dar și de profesori, învățători, chiar și al unui instructor auto care l-a învățat să conducă, reușind să creioneze cu har trăsături pe care noi, poate, niciodată nu le-am remarcat.

”Sunt preot de caritate de aproape 20 de ani și mărturisesc că am avut de multe ori tendința de a renunța, pentru că este o misiune a preotului destul de dificilă: avem de a face doar cu boală, suferință, necazuri, lacrimi. Astea noi le recepționăm, uneori le ducem chiar și acasă. Soția mea este medic, am două fete tot doctorițe, ele m-au încurajat: Tată, trebuie să reziști! Este o activitate grea. Spunea cineva că în spital ești ca pe front. Dar este și frumusețea lucrării preoțești în spital. Mai spunea un bolnav: Părinte, eu mai frumos ca aici, în spital, nu m-am rugat niciodată. Am curaj să afirm că cele mai puternice rugăciuni se fac în spital”, ne-a spus părintele Teodor Ciurariu, preot de caritate la paraclisul Spitalului Municipal Dorohoi.

Invitatul de la Știri cu pr. Teodor Ciurariu

Moderator: Florentina Toniță

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...