Întors la locul de joacă al copilăriei în uniformă de polițist. Nicu, un tânăr cu zâmbet molipsitor, este unul dintre cei mai tineri oameni ai frontierei

Întors la locul de joacă al copilăriei în uniformă de polițist. Nicu, un tânăr cu zâmbet molipsitor, este unul dintre cei mai tineri oameni ai frontierei

De la locul de joacă al copilăriei, la locul de muncă de astăzi stă doar dorința de a reuși, dar și un zâmbet molipsitor. De multe ori ni s-a spus că polițiștii de frontieră nu zâmbesc, însă încercăm să vă arătăm că nu este așa.

Astăzi îl cunoaștem pe unul dintre cei mai tineri oameni ai frontierei, Nicolae Dumitraș, de la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut.

Un băiat blond, foarte înalt, care te întâmpină cu un zâmbet șăgalnic. La doar 21 de ani, este cel mai tânăr membru al echipei și și-a dorit foarte mult să ajungă alături de noi!

Povestea lui Nicu începe în vremea copilăriei, când îi întreba pe părinți despre oamenii în uniformă pe care îi vedea pe malul Prutului, locul de joacă al copiilor din sat.

A aflat, cu surprindere, că sunt polițiști de frontieră care asigură paza frontierei și care patrulează pe malul Prutului indiferent de anotimp. L-a atras atunci uniforma militară, care i s-a lipit de suflet și și-a dorit ca într-o zi să fie el cel care va fi de veghe pe malul Prutului, râul copilăriei sale.

Imediat după absolvirea liceului nu a mai stat pe gânduri și a plecat să-și îndeplinească visul la Oradea, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”.

Anul acesta a ales să facă practică tot la Rădăuți Prut, în perioada în care mii de cetățeni ucraineni treceau frontiera din cauza conflictului armat din țara vecină.

A rămas impresionat de colectivul de acolo și modul în care colegii s-au mobilizat pentru a ajuta și a face un bine fiecare cum și cât poate! Atitudinea colegilor săi l-a determinat pe Nicu să-și dorească să se întoarcă aici. El crede cu tărie că este important să lucrezi cu oameni pe care te poți baza și de la care ai ce învăța!

Nicu este doar unul dintre membrii marii familii a Poliției de Frontieră și ca el sunt foarte mulți.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

astăzi, 16:27
49

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
726

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1133

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...