Întâlnire de suflet cu prilejul aniversării Angelicăi Paveliuc Olariu, președinte de onoare a SOFR Iași

Întâlnire de suflet cu prilejul aniversării Angelicăi Paveliuc Olariu, președinte de onoare a SOFR Iași

Cu ocazia aniversării a 85 de ani, Angela Olariu, din județul Botoșani, președinte de onoare al Societății Ortodoxe a Femeilor Române, a ales să sărbătorească în mijlocul comunitatății și al fostelor ei colege. La festivitate a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Angela Olariu este una dintre cele mai competente voci ale etnografiei, dedicându-și o mare parte din viață acestei cariere. Timp de 10 ani (1994-2004) a fost președinte al Societății Ortodoxe a Femeilor Române - Iași, pe care a condus-o cu demnitate și implicare deosebită, în prezent fiind președinte de onoare, scrie doxologia.ro.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a venit la sediul societății pentru a-și exprima gratitudinea față de doamna Angela Paveliuc Olariu, dar și față de SOFR Iași, urându-i sărbătoritei mulți ani cu sănătate, sub ocrotirea lui Dumnezeu.

De asemenea, Părintele Mitropolit le-a mulțumit pentru activitate și implicare, precum și pentru promovarea valorilor creștin ortodoxe, păstrarea tradițiilor și educarea tinerelor în lumina acestor obiective. La întâlnire a fost prezent și părintele arhim. Nicodim Petre, care a vorbit despre colaborarea deosebită cu doamna președinte Angela Olariu dar și cu toate celelalte doamne din cadrul SOFR Iași, pentru lucrările care se desfășoară aici.

Întâlnirea a fost plină de emoții, de zâmbete și bucurie în special pentru doamna Angela Olariu, care deși a întâmpinat numeroase greutăți de-a lungul vieții, ajunsă la vârsta de 85 de ani, pășește cu un spirit optimist și vesel spre anii ce vor urma, lăsându-se încredințată în voia Lui Dumnezeu în tot ceea ce face.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
55

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
377

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
536

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...