Hram cu zeci de enoriași în biserica zidită din piatră pe locul unui lăcaș din lemn (foto)

Botoșănenii s-au rugat pentru sănătate, împlinire sufletească, bucurii, pace în lume și sărbători liniștite și binecuvântate alături de familie și cei dragi. 

Zeci de credincioși s-au adunat, miercuri dimineață, la Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Botoșani, pentru a-l cinsti pe „făcătorul de minuni” și a înălța rugăciuni.

Enoriașii s-au rugat pentru sănătate, pace în lume, sărbători liniștite și binecuvântate alături de familie și cei dragi. Vremea de afară nu a fost una prielnică, drept dovadă credincioșii s-au înghesuit, la cald, în lăcașul de cult.

Preoții care slujesc în prezent la Biserica „Sfântul Nicolae” sunt pr. Marcel Asmarandei și pr. Ioan-Bogdan Simionică.

Reamintim faptul că nu se poate ști cu siguranță data la care s-a construit Biserica „Sfântul Nicolae”, însă cronicarii sunt de părere că lăcașul de cult este mai vechi de secolul XIX.

Documentele s-au pierdut, fiind arse, după cum se spune, odată cu casele preotului, unde se păstra arhiva, aşa că ceea ce este astăzi e numai de la 1894 încoace, dar şi acestea incomplete.

Scurt istoric despre Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae s-a născut pe vremea împăraţilor Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305) şi pentru viaţa sa curată şi nespusa lui bunătate a fost făcut arhiereu. Vestind cu mult curaj Evanghelia lui Hristos, a fost întemniţat, dar în timpul lui Constantin cel Mare (306-337) a fost eliberat din închisoare. Mergând el la Mira, nu a trecut multă vreme şi s-a întrunit cel dintâi Sinod Ecumenic de la Niceea, scrie ziarullumina.ro.

A primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni, eliberând din temniţă trei oameni nevinovaţi, care aflând de timpul când aveau să fie omorâţi, l-au chemat în ajutor pe Sfântul Nicolae pentru a-i izbăvi.

Moaştele Sfântului Nicolae se află astăzi la Bari, în sudul Italiei, unde au fost aduse de la Mira Lichiei în data de 9 mai 1087. De asemenea, mâna sa se află la Biserica „Sfântul Gheorghe”- Nou din Bucureşti.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unirea Principatelor Române sărbătorită la Botoșani cu defilarea cadrelor militare, Hora Unirii și mici surprize! (Foto, Video)

Friday, 24 January 2025

Unirea Principatelor Române a fost marcată (și) în municipiul Botoșani. Au participat oficialități, politicieni, militari, dar și sute de cetățeni, care au urmărit cu emoție desf...

Comisie cu medici din Iași și Botoșani pentru binele celor mai vulnerabili pacienți! (Foto, Video)

Thursday, 23 January 2025

O dată pe săptămână, la Botoșani, are loc o întâlnire cu medici din județul Iași, dar și din județul nostru. În cadrul acestei întâlniri se prezintă, se d...

Lucrări ample în cel mai mare spital din Botoșani, o secție și două compartimente se mută! (Video)

Thursday, 23 January 2025

Medicul Ștefan Bercea, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, a anunțat în urmă cu o zi faptul că, în trei săptămâni, ur...