Hram cu sute de credincioși la Mănăstirea Zosin. PS Nichifor Botoșăneanul: „Maica Domnului a făcut toate câte i-a descoperit Dumnezeu”

Piatra de temelie a Bisericii Mănăstirii Zosin a fost pusă la data de 25 aprilie 2006.

Joi, 15 august, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost prezent în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Zosin din județul Botoșani. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului așezământului monahal.

De prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul a fost prezent la Mănăstirea Zosin, din apropierea municipiului Botoșani. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie și a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre Maica Domnului:

„Puține cuvinte ale Maicii Domnului le avem și pe aproape toate le putem rezuma în acest îndemn: „Faceți orice vă va spune”, pentru că ea însăși a făcut toate câte Dumnezeu i le-a descoperit. Și le-a făcut, nu doar cu inimă curată, ci cu urmare neclintită. Nimic din lumea aceasta amăgind-o sau întorcându-o de la o lucrare dumnezeiască, de la rostul ei, în fața căreia și îngerii se cutremură. Pentru că Maica Domnului nu a fost silită nici să primească minunea Întrupării, nici să-și ducă suferința sabiei pe muntele Golgota. Dar a știut că atunci când împlinim și zicem darul lui Dumnezeu, atunci întreaga viață a noastră își împlinește rostul, se îmbogățește și își află plinătatea ei. Și niciun om nu a cunoscut plinătate mai mare decât Maica Domnului. Ea însăși cinstită de către Arhanghelul Gavriil, cea dintâi în neamul omenesc”, a transmis Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, potrivit doxologia.

Tot joi după-amiază, Preasfinția Sa a poposit și în mijlocul comunității din Coșula. Aici ierarhul a săvârșit sfințirea unei troițe amenajate de comunitate.

Scurt istoric

Piatra de temelie a Bisericii Mănăstirii Zosin a fost pusă la data de 25 aprilie 2006, având binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, iar lucrările de construire a bisericii au fost începute la data 17 aprilie 2007.

Paralel, în anul 2009, s-au început şi lucrările de zidire a Casei monahale şi a Turnului Clopotniţei, ce cuprinde camera clopotelor, paraclisul de iarnă, magazinul bisericesc şi muzeul, finalizate în anul 2011.

În anul 2012 s-au început lucrările Agheazmatarului, iar în 2013 realizarea zidului de incintă al mănăstirii. Aceste lucrări au fost finalizate în anul 2015. Biserica a fost pictată în perioada 2009-2015. Mănăstirea de călugări se află la aproximativ 15 kilometri de municipiul Botoșani, fiind una dintre cele mai căutate mănăstiri din județ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Artiști ai Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă și actori ai Teatrului „Mihai Eminescu”, într-un spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor!

Monday, 20 January 2025

Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, invită botoșănenii la sărbătoare...

BLOCADA la Botoșani: Zeci de premise de conducere și certificate de înmatriculare reținute de polițiști în weekendul care a trecut

Monday, 20 January 2025

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au organizat 19 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA. Activitățile desfășurate au avut drept scop asigu...

Proiecție unică la Cinema „Unirea” Botoșani: „Contele de Monte Cristo”, recomandarea săptămânii!

Monday, 20 January 2025

Bugetul impresionant de peste 40 de milioane de euro al filmului Contele de Monte Cristo a transformat povestea clasică a lui Edmond Dantès într-o experiență vizuală captivantă și p...