(FOTO) Botoșăneanca Simona Radiș, canotoarea de „aur” de la Jocurile Olimpice, sărbătorită de localnicii din Avrămeni

(FOTO) Botoșăneanca Simona Radiș, canotoarea de „aur” de la Jocurile Olimpice, sărbătorită de localnicii din Avrămeni

Simona Radiș, campioana olimpică de la Tokyo care a adus, alături de Ancuța Bodnar, aurul olimpic la canotaj, la proba de dublu văsle feminin, a fost sărbătorită miercuri, de localnicii din comuna sa natală.

Botoșăneanca în vârstă de 22 de ani a revenit acasă , fiind întâmpinată de comunitatea avrămineană  pe covorul roșu, cu pâine și sare, cu un tort tricolor dar și cu un buchet de flori.

Astăzi a fost o zi extrem de importantă, cu o încărcătură emoțională aparte, atât pentru mine cât și pentru toată suflarea avrămineana. A revenit acasă Simona Radis , nimeni alta decât singura reprezentantă a României la JO Tokyo2020, alături de colega sa de echipaj Ancuta Bodnar, care s-a întors în țară cu medalia de AUR la gât. Așa cum se cuvine, am întâmpinat-o pe covorul roșu cu pâine și sare, cu un tort tricolor dar și cu un buchet de flori, simboluri ale respectului și a dragostei pe care i-o purtam pentru performanța pe care ea a obținut-o.”, a declarat primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu.

Vizibil emoționat, edilul a mărturisit că se simte privilegiat să stea alături de campioana olimpică despre care spune că i-a fost alături încă de la începutul carierei sale în canotaj.

„Vă mărturisesc că am avut emoții cum nu am mai avut vreodată până acum să fiu față în față și să-i strâng mâna unui om care a cucerit o întreagă planetă prin muncă, dăruire, perseverență dar și prin felul de a fi, un suflet minunat așa cum numai ea este. Pe lângă emoție am simțit și o mulțumire personală, o satisfacție și o împlinire, deoarece am crezut în ea și am încercat să-i fiu alături încă de la începuturile carierei sale în canotaj.

Îți mulțumim încă o dată Simona, și-ți vom mulțumi ori de câte ori va fi nevoie pentru că ai dus numele comunei Avrămeni acolo sus, sus de tot. Nu o să putem să-ți răsplătim niciodată efortul cu care ne-ai făcut atât de mari pe acest pământ și iartă-ne, te rog, că împărțim cu tine numai satisfacția și nu și munca! Ești a noastră și ne vom mândri cu asta mereu. Să nu uiți pe oriunde te va purta viața că noi, cei de aici de la Avrămeni, îți suntem alături, îți ținem pumnii strânși și te așteptăm cu mare drag să te întorci acasă pentru a te bucura de reușitele tale, atât cele care au fost cât și cele care vor urma căci, cu siguranță,  gloria ta abia a răsărit. Îți uram mult succes și nu uita că te iubim!” 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

(Foto) Talentata Sofia Țurcanu, micuța botoșăneancă ce promite un viitor strălucit în muzică

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
928

Sofia Olivia Țurcanu are 11 ani și este elevă în clasa a V-a a la Liceul de Arte „Ștefan Luchian” din Botoșani, la clasa de vioară, iar de la vârstă de 5 ani studiază c...

DSP: Rata de infectare cu Covid-19 în municipiul Botoșani, aproape de pragul de 9 cazuri la mia de locuitori

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1958

În ultimele 24 de ore, 187 de botoșăneni au fost diagnosticați cu Covid-19, potrivit statistici furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.82 dintre aceștia sunt din m...

Cele două minore dispărute vineri seară, identificate de polițiștii botoșăneni

Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
1775

Cele două adolescente dispărute vineri seară de la domiciliu au fost identificate de polițiști pe raza municipiului Botoșani.Este vorba despre Ionescu Andreea Diana, în vârstă d...