(FOTO) Botoșăneanca Simona Radiș, canotoarea de „aur” de la Jocurile Olimpice, sărbătorită de localnicii din Avrămeni

(FOTO) Botoșăneanca Simona Radiș, canotoarea de „aur” de la Jocurile Olimpice, sărbătorită de localnicii din Avrămeni

Simona Radiș, campioana olimpică de la Tokyo care a adus, alături de Ancuța Bodnar, aurul olimpic la canotaj, la proba de dublu văsle feminin, a fost sărbătorită miercuri, de localnicii din comuna sa natală.

Botoșăneanca în vârstă de 22 de ani a revenit acasă , fiind întâmpinată de comunitatea avrămineană  pe covorul roșu, cu pâine și sare, cu un tort tricolor dar și cu un buchet de flori.

Astăzi a fost o zi extrem de importantă, cu o încărcătură emoțională aparte, atât pentru mine cât și pentru toată suflarea avrămineana. A revenit acasă Simona Radis , nimeni alta decât singura reprezentantă a României la JO Tokyo2020, alături de colega sa de echipaj Ancuta Bodnar, care s-a întors în țară cu medalia de AUR la gât. Așa cum se cuvine, am întâmpinat-o pe covorul roșu cu pâine și sare, cu un tort tricolor dar și cu un buchet de flori, simboluri ale respectului și a dragostei pe care i-o purtam pentru performanța pe care ea a obținut-o.”, a declarat primarul comunei Avrămeni, Ioan Bucatariu.

Vizibil emoționat, edilul a mărturisit că se simte privilegiat să stea alături de campioana olimpică despre care spune că i-a fost alături încă de la începutul carierei sale în canotaj.

„Vă mărturisesc că am avut emoții cum nu am mai avut vreodată până acum să fiu față în față și să-i strâng mâna unui om care a cucerit o întreagă planetă prin muncă, dăruire, perseverență dar și prin felul de a fi, un suflet minunat așa cum numai ea este. Pe lângă emoție am simțit și o mulțumire personală, o satisfacție și o împlinire, deoarece am crezut în ea și am încercat să-i fiu alături încă de la începuturile carierei sale în canotaj.

Îți mulțumim încă o dată Simona, și-ți vom mulțumi ori de câte ori va fi nevoie pentru că ai dus numele comunei Avrămeni acolo sus, sus de tot. Nu o să putem să-ți răsplătim niciodată efortul cu care ne-ai făcut atât de mari pe acest pământ și iartă-ne, te rog, că împărțim cu tine numai satisfacția și nu și munca! Ești a noastră și ne vom mândri cu asta mereu. Să nu uiți pe oriunde te va purta viața că noi, cei de aici de la Avrămeni, îți suntem alături, îți ținem pumnii strânși și te așteptăm cu mare drag să te întorci acasă pentru a te bucura de reușitele tale, atât cele care au fost cât și cele care vor urma căci, cu siguranță,  gloria ta abia a răsărit. Îți uram mult succes și nu uita că te iubim!”







 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta