”Fata cu cobza” de la Botoșani a plecat cu 3 de DA de la Românii au talent: „Oamenii de acasă se vor bucura foarte mult să te audă!” (Foto, Video)

Miruna Iustina Gireadă are 12 ani și este elevă la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” și la Școala Populară de Arte din Botoșani.

”Fata cu cobza” de la Botoșani a plecat cu 3 de DA de la Românii au talent: „Oamenii de acasă se vor bucura foarte mult să te audă!” (Foto, Video)

A început să cânte la grădiniță. Mama a dus-o la Palatul Copiilor și așa a început povestea ei cu muzica. De-a lungul timpului, a mers la diferite concursuri și festivaluri, majoritatea cu tematică populară.

​Nu a moștenit talentul de la nimeni. Mama este secretară, iar tatăl este jandarm.

A participat la filmări pentru diferite clipuri la televiziune. La una din aceste filmări, a văzut o cântăreață care i-a povestit despre cobză și i-a spus că acest instrument este în pericol să se piardă. Atunci Miruna s-a îndrăgostit de cobză. Anul acesta se împlinesc doi ani de când cântă la cobză și este printre puținele fete care fac asta.

Părinții i-au transmis Mirunei dragostea pentru folclor și instrumentele arhaice, iar acum Miruna ascultă muzică populară și trăiește muzică populară, scrie ProTV.

„Mi-a plăcut foarte mult momentul tău! Prezența ta pe scenă este una plăcută și eu cred că oamenii de acasă se vor bucura foarte mult să te audă cântând și din voce și la instrument”, i-a spus Dragoș Bucur.

Miruna a obținut de la jurații emisiunii ”Românii au talent” 3 de DA și merge în etapa următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
73

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...