Evenimente și activități inedite la Centru de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale din comuna Bălușeni

Evenimente și activități inedite la Centru de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale din comuna Bălușeni

Comuna Bălușeni începând cu data de 29 septembrie 2022, în cadrul proiectului Înființare Centru de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale în comuna  Bălușeni, finanțat în cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală Integrată a Asociaţiei Zona Pescărească Iazurile Moldovei prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri  Maritime 2014 – 2020, având ca prioritate a Uniunii Europene PU4, creșterea gradului de ocupare a forței de munca și sporirea coeziunii teritoriale, cât și măsura III.3, ce constă în punerea în  aplicare  a  strategiilor  de  dezvoltare locală plasate sub responsabilitatea comunității, inclusiv costuri de funcționare și animare - Implementarea  strategiilor  de  dezvoltare  locală pentru pescuit, realizează o serie de evenimente și schimburi de experiență în domeniile cultură, religie și educație.

Calendarul de desfășurarea a principalelor activităţi și evenimente cuprinse în proiect este următorul:

Activitattea 1: Schimburi de experiență ce vizează domeniul cultural realizate sub forma a două ateliere de pregătire și formare în muzică și dans popular  pentru copiii și tinerii din comuna Bălușeni.

Subactivitatea 1.1: Atelier de pregătire și formare în muzică populară

-  29 septembrie 2022, Casa Tineretului Botoșani , ora 18.00;

Subactivitatea 1.2: Atelier de pregătire și formare în dans  popular

- 30 septembrie 2022, Casa Tineretului Botoșani , ora 13.00

Activitattea 2: Schimburi de experiență ce vizează domeniul religie realizate sub forma a două ateliere de pregătire și formare în pictură și fotografie  pentru copiii și tinerii din comuna Bălușeni.

Subactivitatea 2.1: Atelier de pregătire și formare în pictură și fotografie 

- 01 octombrie 2022, Comunitatea Rușilor Lipoveni Botoșani , ora 10.00;

Subactivitatea 2.2: Atelier de pregătire și formare în pictură și fotografie 

-  09 octombrie 2022, Centru de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale Bălușeni , ora 10.00.

Activitattea 3: Schimburi de experiență ce vizează domeniul educație realizate sub forma a două ateliere de pregătire și formare în geografie și istorie pentru copiii și tinerii din comuna Bălușeni.

Subactivitatea 3.1: Atelier de pregătire și formare în  geografie și istorie

- 12 octombrie 2022, Palatul Copiilor Botoșani , ora 10.00.

Subactivitatea 3.2: Atelier de pregătire și formare în geografie și istorie

- 14 octombrie 2022, Centru de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale Bălușeni , ora 10.00.

Activitattea 4: Evenimente ce vizează domeniul cultură, religie și educație realizate sub forma unei expoziții tematice de pictură și fotografie și a unui festival al culturii tradiționale în comuna Bălușeni.

Subactivitatea 4.1: Expoziția tematică de pictură și fotografie ,,Credința pe hârtie”

- 15 octombrie 2022, Centru de Promovare și Conservare a Culturii Tradiționale Bălușeni , ora 10.00;

Subactivitatea 4.2: Festivalul culturii tradiționale Bălușeni, ediție aniversară intitulată ,,Gospodari la tine acasă” - 16 octombrie 2022, Căminul Cultural Bălușeni , ora 10.00.

Principalii parteneri în realizarea acestor activități și evenimente sunt  Asociația Culturală Arlechin Botoșani, Comunitatea Rușilor Lipoveni Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De duminică, polițiștii locali vor putea cere proprietarilor de mașini datele șoferilor și vor putea da amenzi în cazul refuzului

astăzi, 09:15
67

În cazul în care împrumută mașina, proprietarii vor trebui să transmită informații despre identitatea șoferului nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum e în pr...

Anticorpii monoclonali, ineficienți în fața noilor variante de Coronavirus

astăzi, 09:07
41

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat, vineri, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), scri...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Mina, Ermoghen şi Evgraf (Dezlegare la pește)

astăzi, 08:46
49

Aceşti Sfinţi Mucenici au trăit în vremea împăratului Maximin Tracul (235-238) şi pentru că în Alexandria existau neînţelegeri între oameni, împăratul l-a t...