Fagii seculari din nordul extrem al României (fotogalerie)

Fagii seculari din nordul extrem al României (fotogalerie)

Aria Naturală Protejată RONPA0250 – Făgetul secular Stuhoasa, din comuna Suharău, are o suprafață de 60,7 hectare și a fost desemnată prin Legea 5/2000, aici fiind limita estică a arealului național pentru specia Fagus sylvatica (fag), cu exemplare seculare care ating 30 – 40 metri înălțime, informează Arii Naturale Protejate din Botoșani.

Rezervația naturală este integrată total în arealul sitului de importanță comunitară ROSCI0399 Suharău – Darabani și include habitatul de interes comunitar 91YO – Păduri dacice de stejar și carpen, iar flora este reprezentată de peste 350 de specii, dintre care unele de interes comunitar, cum ar fi târtanul, stânjenelul de stepă sau poroinicul.

Condițiile favorabile din punct de vedere ecologic sunt reflectate în dimensiunile arborilor, buna dezvoltare și regenerarea naturală.

Potrivit sursei menționate anterior, în cuprinsul rezervației naturale există un traseu turistic, marcat cu dungă albastră, cu acces dinspre satul Oroftiana, pe partea stângă a drumul județean DJ 291 D.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1678

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
597

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...