Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pomeniți (și) la Botoșani! (foto, video)

Ziua Eroilor este marcată anual în România, însă data nu este fixă, ea fiind sărbătorită în aceeași zi cu Înălțarea Domnului.

Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pomeniți (și) la Botoșani! (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Cei care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului, au fost comemorați astăzi în întreaga țara.

Ziua Eroilor a picat în acest an pe 13 iunie, după Învierea Domnului și în aceeași zi cu Înălțarea. La ora 12:00 clopotele tuturor bisericilor au răsunat la unison.

La Botoșani eroii neamului au fost pomeniți în cadrul unor manifestări organizate la Cimitirul Pacea. S-a intonat Imnul Național al României, s-a oficiat serviciul religios de către un sobor de preoți, iar după s-au depus jerbe și coroane de flori.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea detașamentului de onoare în aplauzele spectatorilor.

Autoritățile însărcinate cu organizarea acestui eveniment nu au venit cu nimic nou față de anii trecuți. În schimb, nu au mai avut loc discursurile oamenilor care reprezintă administrația județeană și locală.

Alaiul de politicieni nu a lipsit nici de la acest eveniment, fiind prezenți într-un număr mare membri de la formațiunile politice PSD, PNL, AUR și USR.
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veteranii unei instituții din Botoșani, la ceas aniversar. Kohut: „Altfel alergam de ciobani și de bâtele lor...” (foto, video)

Vineri, 12 Iulie 2024
732

Leo Kohut, inspector de muncă superior în cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani, dar care a fost și inspector ...

Un sfert de secol de Inspecția Muncii la Botoșani. Director: „Ne-am străduit să fim activi și responsabili...” (foto, video)

Joi, 11 Iulie 2024
1462

Pentru a marca această zi importantă atât în comunitate, dar și pentru cei care lucrează în acest domeniu, ITM Botoșani a organizat o reuniune la care au participat reprezentan...

Botoșăneni ajunși la urgențe din cauza caniculei, printre victime se numără și copii!

Joi, 11 Iulie 2024
532

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani a fost luată cu asalt de botoșăneni cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii puternice de afară....