Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pomeniți (și) la Botoșani! (foto, video)

Ziua Eroilor este marcată anual în România, însă data nu este fixă, ea fiind sărbătorită în aceeași zi cu Înălțarea Domnului.

Eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pomeniți (și) la Botoșani! (foto, video)

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Cei care și-au dat viața pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului, au fost comemorați astăzi în întreaga țara.

Ziua Eroilor a picat în acest an pe 13 iunie, după Învierea Domnului și în aceeași zi cu Înălțarea. La ora 12:00 clopotele tuturor bisericilor au răsunat la unison.

La Botoșani eroii neamului au fost pomeniți în cadrul unor manifestări organizate la Cimitirul Pacea. S-a intonat Imnul Național al României, s-a oficiat serviciul religios de către un sobor de preoți, iar după s-au depus jerbe și coroane de flori.

La finalul evenimentului a avut loc defilarea detașamentului de onoare în aplauzele spectatorilor.

Autoritățile însărcinate cu organizarea acestui eveniment nu au venit cu nimic nou față de anii trecuți. În schimb, nu au mai avut loc discursurile oamenilor care reprezintă administrația județeană și locală.

Alaiul de politicieni nu a lipsit nici de la acest eveniment, fiind prezenți într-un număr mare membri de la formațiunile politice PSD, PNL, AUR și USR.




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

„Lupta pentru Codrii de Aramă” de la Botoșani, cel mai mare eveniment de airsoft din România! (foto, video)

Vineri, 21 Iunie 2024
864

Vineri, la ora 17:00, a început bătălia pentru câștigarea Codrilor de Aramă de la Agafton. Este vorba despre evenimentul „Lupta pentru Codrii de Aramă”, intitulat „L...

Corneliu Mihai rămâne la cârma Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani!

Joi, 20 Iunie 2024
559

Vineri, 21 iunie, expiră perioada de interimat a lui Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Bot...

Contre acide între Doina Federovici și prefectul Sorin Cornilă, după atacul la adresa lui Iftime. „Consiliul Județean nu va putea fi condus la fără frecvență” (video)

Joi, 20 Iunie 2024
1317

Spre finalul ceremoniei de acordare a certificatelor constatatoare a mandatelor de consilieri județeni spiritele s-au încins puțin.În discursul său, Doina Federovici l-a atacat dur ...