Elevii botoșăneni s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii pompierilor” (fotogalerie)

Elevii botoșăneni s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii pompierilor” (fotogalerie)

70 de elevi s-au întrecut, astăzi, pentru trofeul „Prietenii Pompierilor”. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga” al Județului  Botoșani, concursul s-a desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv (LPS) din municipiul Botoșani și a reunit la start șapte echipaje de la unități de învățământ din municipiul Botoșani, orașul și comunele Concești, Cordăreni, Pomârla și Roma.

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum inițiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina. Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ștafetă de 400 metri, cu obstacole.

Locul I la categoria „fete" a fost obținut de echipajul Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, iar la categoria „băieți/mixt" de către echipajul Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” din Pomârla.

La categoria „băieți/mixt", pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, iar locul trei a fost câștigat de echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Roma.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere la care au participat prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul general al IȘJ, profesor dr. Ada Alexandrina Macovei, inspectorul general adjunct al IȘJ Botoșani, profesor Bogdan Suruciuc și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru.

Echipele clasate pe primele trei locuri au fost recompensate cu diplome, medalii și cupe.

„Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia au făcut parte:  Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Concești, Școala Gimnazială nr. 1 Cordăreni și Școala Gimnazială nr. 1 Roma”, a precizat purtătorul de cuvânt din cadrul ISU, Dorina Lupu.


















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
421

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
185

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
747

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...