Elevii botoșăneni s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii pompierilor” (fotogalerie)

Elevii botoșăneni s-au întrecut pentru trofeul „Prietenii pompierilor” (fotogalerie)

70 de elevi s-au întrecut, astăzi, pentru trofeul „Prietenii Pompierilor”. Organizat de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga” al Județului  Botoșani, concursul s-a desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv (LPS) din municipiul Botoșani și a reunit la start șapte echipaje de la unități de învățământ din municipiul Botoșani, orașul și comunele Concești, Cordăreni, Pomârla și Roma.

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență, precum și pentru dezvoltarea unor calități precum inițiativa, spiritul de echipă, curajul și disciplina. Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ștafetă de 400 metri, cu obstacole.

Locul I la categoria „fete" a fost obținut de echipajul Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, iar la categoria „băieți/mixt" de către echipajul Liceului Teoretic „Anastasie Bașotă” din Pomârla.

La categoria „băieți/mixt", pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, iar locul trei a fost câștigat de echipajul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Roma.

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere la care au participat prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul general al IȘJ, profesor dr. Ada Alexandrina Macovei, inspectorul general adjunct al IȘJ Botoșani, profesor Bogdan Suruciuc și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru.

Echipele clasate pe primele trei locuri au fost recompensate cu diplome, medalii și cupe.

„Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia au făcut parte:  Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 1 Concești, Școala Gimnazială nr. 1 Cordăreni și Școala Gimnazială nr. 1 Roma”, a precizat purtătorul de cuvânt din cadrul ISU, Dorina Lupu.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
436

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
1356

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
186

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...