Drama artistei care a murit de ziua ei, la 38 de ani. ”Medicii au zis că n-au întâlnit așa ceva în 30 de ani!” (Video)

O poveste de viață cutremurătoare! A copilărit la casa de copii din Dorohoi, abia la 18 ani regăsindu-și și frații de care fusese despărțită. A răzbit toate greutățile vieții, a devenit o artistă respectată și mamă a trei copii. În ziua în care a împlinit 38 de ani, Carmen s-a stins pe un pat de spital din Belgia.

Drama artistei care a murit de ziua ei, la 38 de ani. ”Medicii au zis că n-au întâlnit așa ceva în 30 de ani!” (Video)

Moartea lui Carmen Lela, o tânără cântăreață care a copilărit la Dorohoi, a produs o durere profundă în rândul celor care au cunoscut-o. Cântăreața a murit departe de țara ei, în Belgia. Lucia, sora artistei, a dezvăluit pentru Fanatik că starea Lelei s-a înrăutățit brusc, peste noapte, iar medicii belgieni au făcut tot ce se putea pentru a o repune pe picioare. Din nefericire, deși s-a găsit un ficat compatbil cu organismul ei, adus din Austria, trupul cântăreței a încetat.

Artista avea insuficiență hepatică galopantă

Plecarea prematură la cele veșnice a fost una fulgerătoare. 

„Din păcate, totul s-a întâmplat extrem de rapid, adică m-a sunat prietenul ei și plângea prin telefon. L-am întrebat: Păi ce s-a întâmplat?; A vărsat Carmen de două, trei ori, nu s-a mai putut ține pe picioare. Au sunat la Ambulanță, ăia ziceau: Dar voi doar pentru niște vărsături sunați, nu vă e rușine?”. Soră-mea e în Belgia, nu în România. Mă rog, au trimis într-un final ambulanța contracost. A ajuns la spital, s-a constatat că nu îi funcționa bine ficatul. Avea insuficiență hepatică galopantă. Imediat au căutat, de urgență, să-i facă transplant de ficat, fă demersuri pentru ficat. A venit un ficat din Germania, dar n-a fost compatibil și a mai stat așa încă vreo două zile, nici nu mai știu dacă o zi sau două, dar a fost crunt, crunt, crunt!”, a dezvăluit sora lui Carmen Lela.

Ficat compatibil din Austria, dar prea târziu!

Ulterior, a ajuns un ficat pentru cântăreață, din Austria, însă era destul de slăbită, cu toate că organul era, de data asta, compatibil. Timp de nouă ore s-a chinuit Carmen după ce a fost băgată în operație.

Toate eforturile medicilor din Antwerp au fost, din nefericire, în zadar. Sora cântăreței a spus că până și doctorii, profesori universitari belgieni, au zis că nu s-au mai confruntat cu așa ceva niciodată.

„A mai ajuns apoi un ficat și abia în ziua ei de naștere, zi în care e și ziua fetei mele, i-a ajuns ficatul. Pe la vreo 5 dimineața, pe 20 ianuarie, a ajuns ficatul din Austria și au băgat-o direct în operație. Surprinzător, a fost compatibil, doar că deja înainte de a-i ajunge nu știu, nu mă pricep la termeni medicali, ni s-a zis că deși va reuși operația va fi nevoie să i se amputeze piciorul. N-am înțeles ce legătură avea una cu alta.

Doar o zi a putut sta fără să fie intubată, că de a doua zi a intubat-o. Ea avea deja și insuficiență respiratori, am înțeles că transplantul era pentru binele ei, dar era târziu. Ea deja era în stare critică. A fost sumbru… Totul s-a întâmplat așa de rapid, până și medicii de acolo au zis că n-au întâlnit așa ceva în 30 de ani. Ea fizic cedase, deși au ținut-o la aparate, dar nu știu cum de a putut fi ținută și la aparate. A fost supusă apoi la transplant, dar era la mintea cocoșului că n-avea cum să reziste… De la 5.00 dimineața până la 14.00 când s-a constatat decesul, gândiți-vă cât s-a luptat sora mea și cât au luptat și medicii”, a povestit Lucia.

Carmen Lela a lăsat în urmă trei copii. Mezinul avea doar doi anișori

Nu se știe, deocamdată, când va ajunge trupul cântăreței în țară. Totul depinde de când se va finaliza autopsia la spital. Sora lui Carmen a spus că familia intenționează, dacă certificatul de deces e gata la timp, să o conducă pe ultimul drum sâmbătă, 27 ianuarie. Înmormântarea va avea loc la Bacău.

Sora artistei a mai spus că Lela a avut o viață foarte dură. Ea și frații ei au fost despărțiți de mici, însă de când s-au reîntâlnit, de la vârsta majoratului, au fost nedespărțiți. Lucia a mai povestit că durerea pricinuită de moartea lui Carmen este și mai mare pentru cei trei copii lăsați în urmă de artistă: o fată de 17 ani, un băiat de 12 și un băiețel care recent a făcut 2 anișori.

Carmen Lela cânta de ani buni în Belgia, țară unde se stabilise cu iubitul ei.

„Aici nu prea a fost apreciată, dar în Belgia da”

„Am contactat o firmă de repatriere, dar nu putem face toate demersurile, cu certificat mortuar până nu termină spitalul autopsia. Teoretic, noi am vrut ca pe sâmbătă să o înmormântăm, dar dacă mai întârzie autopsia… A avut o viață… Noi n-am fost uniți. Am fost despărțiți de mititei și ne-am regăsit când am făcut 18 ani și de atunci am fost de nedespărțit. Practic, în ultimii ani nu știu exact ce s-a întâmplat, de asta au fost și doctorii foarte mirați.

Adevărul e că noi nici nu mai avem grijă de noi. Cel mic abia a făcut doi ani. Mai are o fată de 17 ani și un alt băiat de 12. De asta zic, e tragic! Să mori așa devreme… Carmen a trecut prin atâtea chestii…

A avut o viață sinistră până nu ne-am reîntâlnit noi la 18 ani. Eu am băgat-o spre cântat, compuneam cântece, inclusiv fratele meu, care e pe altă latură, cu lăutărie, cu din astea. Sora mea avea atâta har și talent. Singură își făcea melodiile, în propriul studio.

A fost apreciată în Belgia, a mai apărut la diferite localuri, la radio, la televiziune. Aici nu prea a fost apreciată, dar în Belgia da”, a încheiat sora cântăreței Carmen Lela, pentru sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
6

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
62

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
130

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...