Dorohoienii se pregătesc de sărbătoare, care este programul evenimentelor! (foto)

Orașul Dorohoi îmbracă zilele următoare straie de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 617 ani de atestare documentară a celui de-al doilea municipiu al județului Botoșani.

Ultima săptămână a lunii septembrie aduce, ca în fiecare an, prilej de bucurie pentru cetățenii din oraș, dar și din împrejurimile acestuia. Pregătirile minuțioase, organizarea din timp și toată munca, duc la formarea unui program plin de evenimente ce au menirea de a aduce zâmbete și voie bună.

Deschiderea oficială a evenimentului intitulat Ziua Municipiului Dorohoi va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 17:00, pe scena amplasată în centrul orașului, în Piațeta „Grigore Ghica”.

Micii artiști dorohoieni, copiii de la școlile și cluburile de dans din oraș vor da startul evenimentului.

Programul va continua cu Andra Cernușcă, Lupu Cosmina, Raluca și Maria Axinte, ce vor oferi câteva medalioane populare. Dragostea pentru muzica folk va fi împărtășită publicului de Grupul -Doro – Folk și Grupul Acasă. Nu vor lipsi nici trupele de dans modern, dans popular și soliști vocali pregătiți să împărtășească bucuria de a trăi prin muzică și dans.

Vor încânta publicul și Grupul Voces, precum și dorohoianul Dj Victorr. În continuarea serii va avea loc Gala performanțelor școlare, eveniment în cadrul căruia vor fi premiați elevii din anii terminali, care au obținut rezultate deosebite la examenul de bacalaureat și evaluare națională.

Andra va încheia seara într-un concert spectaculos ce va cuprinde hiturile care au făcut înconjurul lumii.

Două zile cu muzică și port popular pe străzile din Dorohoi

Următoarele două zile, sâmbătă și duminică vor fi dedicate muzicii și portului popular.

Anul acesta, în cuprinsul evenimentului dedicat zilei municipiului se va desfășura și Festivalul Concurs Internațional de Muzică Populară „Mugurelul”. Festivalul reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite manifestări din municipiul Dorohoi, întrucât anual participă aproximativ 500-600 de artiști din țară și din străinătate.

(Marina Halit)






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...