Doina Federovici, de Ziua Pompierilor: „Este un bun prilej să recunoaștem și să onorăm sacrificiile pe care le faceți” (video)

Doina Federovici, de Ziua Pompierilor: „Este un bun prilej să recunoaștem și să onorăm sacrificiile pe care le faceți” (video)

Ziua Pompierilor a fost marcată, marți, printr-o ceremonie organizată la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. „Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, fie că intrați în foc sau acordați ajutor medical în situații de urgență, pentru efortul supraomenesc pe care îl depuneți zi de zi, mai ales în această perioadă atât de dificilă”, a transmis președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Fedeorivici.

Oficialul a apreciat curajul și dăruirea pompierilor, vorbind despre dificultatea carierei și puterea de sacrificiu pentru binele comunității. La finalul discursului, lidera CJ s-a înclinat în fața detașamentului aliniat.

„Pompieri, iată-ne, din nou, într-o zi frumoasă de septembrie. Ziua de astăzi este de două ori mai frumoasă pentru că este despre dumneavoastră. Așadar, rog audiența să vă aplaude încă o dată. 13 septembrie este categoric o zi de o însemnătate deosebită, pentru că este ziua pompierilor din întreaga țară. Este o zi dedicată bravilor salvatori, apărători ai vieților și bunurilor puse în pericol, de cele mai multe ori, de calamități naturale, accidente, pandemie sau alte situații de urgență. Ziua de astăzi este un bun prilej să recunoaștem și să onorăm sacrificiile pe care dumneavoastră, pompierii de carieră sau voluntari, le faceți pentru siguranța comunităților noastre. Munca dumneavoastră este, de cele mai multe ori, o adevărată luptă contracronometru pentru viața unor concetățeni ai noștri, aflați în situații dificile și ne bucurăm pentru fiecare misiune de salvare care se încheie cu succes.

Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți, fie că intrați în foc sau acordați ajutor medical în situații de urgență, pentru efortul supraomenesc pe care îl depuneți zi de zi, mai ales în această perioadă atât de dificilă prin care trecem astăzi. Și trebuie să recunoaștem faptul că cei care ați ales această misiune, să deveniți pompieri, ați dat dovadă de curaj și demonstrați de fiecare dată că munca dumneavoastră impresionează prin dăruire și profesionalism. La mulți ani, dragi salvatori. Vă urez succes în nobila dumneavoastră misiune și, așa cum îmi place mie să spun, pentru dumneavoastră oamenii sunt pe primul loc și dați-mi voie să spun că sunteți oamenii faptelor bune. Mă înclin în fața dumneavoastră”, a spus Doina Federovici.

 

 

Spune-ne opinia ta